Koronavírus Zalában

2020.04.20. 20:00

Egyelőre Zalában is az MLSZ döntésére várnak

Kedden tartja küldöttközgyűlését a Magyar Labdarúgó-­szövetség, ezen új elnököt és elnökséget választanak. Az elmúlt két ciklusban elnöklő Csányi Sándor az egyedüli jelölt az MLSZ elnöki tisztségére, így várhatóan újabb öt évre ő tölti majd be a vezető szerepet. A megyei szövetségeknél is lejár a bizottságok mandátuma június végén, ám ahogy megtudtuk, Zalában várhatóan nem terveznek változásokat.

Kerkai Attila

Egyelőre mindenki kíváncsi és várja, hogy mikor, és egyáltalán folytatódhat-e a játék

Fotó: Szekeres Péter

A koronavírus-járvány miatt az MLSZ éves közgyűlése is más lesz, mint a korábbiak, hiszen elektronikus hírközlő eszközök igénybevételével tudják csak megtartani a küldöttközgyűlést is. Azaz az elnököt és az MLSZ elnökségét is „online” választják meg. A rendszert az elmúlt két hétben már tesztelték, így elvileg nem lesz akadálya a napirend megtartásának.

Az MLSZ közgyűlése – az elnökválasztáson túl – abból a szempontból is érdekes most, hogy várhatóan az új elnökség hoz majd döntést arról, miként folytatódik, miként folytatódhat a futballélet idehaza a március 11-én felfüggesztett bajnokságok ügyében. Az persze nem biztos, hogy már kedden napvilágot lát a határozat. Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának vezetőjét, Józsi Györgyöt kérdeztük meg két apropóból. Egyrészt, milyen esélyt lát a megyei bajnokság folytatására, illetve az MLSZ-közgyűlésnek milyen hatása lesz a megyei labdarúgóéletre.

Egyelőre mindenki kíváncsi és várja, hogy mikor, és egyáltalán folytatódhat-e a játék
Fotó: Szekeres Péter

– Természetesen mi is várjuk, hogy megtörténjen az országos szövetség közgyűlése – mondta megkeresésünkre Józsi György megyei igazgató. – Időközben mi is igyekeztünk információkat gyűjteni a csapatoktól, hogy mi lenne számukra a legjobb döntés, amivel kapcsolatban vegyes kép alakult ki. Természetesen az MLSZ elnöksége fogja majd meghatározni a felfüggesztett bajnokságok sorsát.

Sok forduló van még hátra a bajnokságból, és amatőrökről lévén szó, a hét közbeni mérkőzések megtartása szerintem nem kivitelezhető. Így viszont két és fél hónap lenne szükséges ahhoz, hogy valamennyi fordulót megrendezzük. És ne feledjük, a csapatoknak edzeniük is kellene még, hogy valamilyen szinten formába tudjanak kerülni a kihagyás után. Amennyiben május elején, ami már lassan itt van, el lehetne kezdeni, akkor lehetne esély rá, hogy június végére vagy egy ki­csivel később lezárjuk a bajnok­ságokat. Azonban ehhez már kormánydöntésre is szükség lenne, hogy engedélyezzék a sportrendezvények megtar­tását.

Az MLSZ közgyűlése kedden elnököt és elnökséget választ. Azt kérdeztük a megyei igazgatótól, hogy mindez mennyiben érinti az ő munkájukat.

– Zalából a két küldött szavaz majd, ők lesznek úgymond bekapcsolva a közgyűlésbe – mondta Józsi György, aki az MLSZ Amatőr Bizottságnak is tagja. – A megyei igazgatóságok vezetőinek és munkatársainak határozatlan idejű a munkaszerződésük, a helyi társadalmi elnökség, bizottságok, valamint az MLSZ bizottságainak a mandátuma június végén jár le. Az MLSZ új elnöksége dönt majd az országos bizottságok új összetételéről, és a megyei társadalmi elnökséget is ők nevezik majd ki. Itt Zalában július elején állnak fel az új megyei bizottságok, de nem tervezünk változtatásokat, mert nincs is rá szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában