Balszerencse és egy sovány döntetlen

2020.03.15. 18:26

Hévízen öngól és rontott büntető, Kanizsán iksz

A labdarúgó NB III-ban a többi találkozóhoz hasonlóan zárt kapuk mellett megrendezték a hét végi fordulót. A Nyugati csoportban szereplő zalai csapatok hazai környezetben léptek pályára.

Kühne László, Iglódi Endre

A kanizsai szurkolók nem hagyták magára csapatukat. Az Olajbányász-stadion kerítésén kívülről, egy „alkalmas” helyről követték a pályán zajló eseményeket és hallatták a hangjukat is

Fotó: Szakony

Hévíz–III. Ker. TVE 2-3 (1-0)

Hévíz, zárt kapuk mögött. Jv.: Takács R.

Hévíz: Czirjék – Farkas, Tratnyek, Sebestyén, Nedelkó, Csibra – Németh E., Horváth M., Tóth G. ( Pajor) – Szökrönyös D., Bontó.

Vezetőedző: Damina László

Gólszerzők: Németh E. (32.), Szökrönyös (87.), illetve Bontó (46., öngól), Sili Luka (66., 72.).

Az első játékrészben a hazaiaknak akadtak nagyobb lehetőségeik. A 32. percben Szökrönyös hozta helyzetbe Némethet, aki kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. A pontok elosztása szempontjából döntőnek bizonyult, hogy a szünet előtt Németh Erik 11-esből fölé lőtt, majd rögtön a fordulás után Bontóról a saját kapujába pattant a labda, 1-1. Mezőnyfölénybe kerültek a bajnoki címre esélyes vendégek és Sili Luka kétszer is betalált, 1-3. A végén Szökrönyös húsz méterről a jobb felső sarokba zúdított, 2-3.

A változatos találkozón a szünetig remeklő hazaiak nagy lehetőséget szalasztottak el, viszont fordulás után a rutinos vendégek jó játékkal fordították meg a mérkőzés állását.

FC Nagykanizsa–Bicskei TC 0-0

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Móri

FC Nagykanizsa: Borsi – Bagó B., Gerencsér A., Major M., Horváth B. – Kretz (Herzsenyák), Kovács Gy., Béli M. (Hampuk) – Szegleti, Vittman, Ekker (Vlasics). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a szombati összecsapás foglalkoztatta volna leginkább az embereket, talán még a klubok háza táján is elgondolkodtak az élet sok más dolgáról. Némi színt a körítésbe csak a kanizsai és bicskei drukkerek „barátság-szurkolása” hozott – természetesen a kerítéseken túlról… Az FCN-nel szemben egy jó ellenfél állt fel, és mindez kitartott az összecsapás végéig. A Kanizsa első idei tavaszi hazai bajnokiját mindenképpen megpróbálta behúzni, a vége azonban 0-0 lett.

Koller Zoltán: „Tudtuk, hogy ellenfelünk jó együttes, és ezt a meccsen is érezhettük. Hiányérzetem amiatt van, hogy kicsit talán tompábbak voltunk, több labdát veszítettünk, mint amire számítottam. A küzdelmes meccsen nyújtott teljesítményükért gratulálok a srácoknak, és annak mindenképpen örülök, hogy ezúttal már – a felkészülést is ideszámolva – nem kaptunk gólt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában