A TFSE-MTK vendége lesz a ZTE NKK

2020.02.21. 20:00

ZTE NKK női kosárcsapata rangadót játszik a fővárosban

Még három mérkőzés van hátra a női kosárlabda-élvonal alapszakaszából. A ZTE NKK – mely 10-9-es mutatóval az 5. helyen áll jelenleg – szombaton 18 órától a fővárosban vendégszerepel.

Jóna István

A TFSE-MTK vendége lesz a ZTE NKK

Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek a TFSE-MTK vendégei lesznek.

A TFSE-MTK vendége lesz a ZTE NKK
Fotó: Pezzetta Umberto

– Legutóbb, Keyona Hayes távollétében a csapat minden tagjának egy kicsit többet kellett vállalnia a pályán – tekintett még vissza a PINKK Pécs elleni, pontgazdag és megnyert mérkőzésre Horváth Zsófia, a zalaiak vezetőedzője. – Sok hibával és eladott labdával játszottunk legutóbb, de támadólepattanót is jóval többet engedtünk az ellenfélnek, mint szerettük volna. Egyértelmű, hogy a jobb csapatok ellen mindezek végzetesek lehetnek, e héten próbáltunk mindezen javítani.

Az újonc TFSE remekül szerepel a szezonban. Magyar Bianka együttese jelenleg a ZTE NKK mögött a hatodik helyen áll, ami elég okot ad az egerszegieknek, hogy komolyan vegyék a találkozót.

– A helyezéseket tekintve egyértelműen rangadó vár a csapatomra – szögezte le Horváth Zsófia. – A TFSE már bizonyította, hogy képes meglepetésre. Ellenfelünk gyors játékot játszik, amit mi igyekszünk lelassítani. Kulcsembereiket – az Alisia és Chanise Jenkins, valamint Kristina Arsenic alkotta tengelyt

– kell jól megfognunk, és kivonni őket a játékból. A találkozó kulcsa a védekezés lesz, főleg az egy-egy ellenire kell koncentrálnunk. Természetesen célunk a győzelem megszerzése, de ehhez mindenkinek a maximumot kell hoznia. Ha koncentráltak leszünk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést.

Az ősszel, a két csapat első mérkőzésén a ZTE NKK nyert 79-72-re, küzdelmes összecsapáson. A fővárosi mérkőzésen hasonlóan kemény és kiélezett csatára van kilátás.

A forduló további programja, szombat: Szekszárd–NKE-Csata (14.45), BEAC–Vasas (16), PINKK–DVTK, Győr–Cegléd (18). Vasárnap: Sopron–PEAC (18).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában