Magasan az elitben

2020.02.08. 16:15

A zalaiak igazi büszkesége: Mányoki Attila a világ harmadik legjobbja

Közel két évvel ezelőtt megérintette a halál szele Mányoki Attilát, aki azóta világcsúccsal teljesítette az Ocean's Seven sorozatot. Mostanra pedig a világ harmadik legnépszerűbb nyíltvízi úszójának választották.

Ujvári Klaudia

Forrás: Facebook

Fotó: Mányoki Attila

Mint arról korábban beszámoltunk, a Világ Nyíltvízi Úszók Szövetsége által, az Év Embere címre kiírt közönségszavazáson, a zalaegerszegi kiválóság a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Mányoki Attila a világelitben Fotó: Mányoki Attila / Facebook

Megkeresésünkre elmondta, már magát a jelölést óriási megtiszteltetésként élte meg.

- Jó érzéssel töltött el, hiszen mindez elsősorban egy szakmai elismerés, egyben visszacsatolás a tavalyi év munkáját illetően – nyilatkozta lapunknak Mányoki Attila, aki február elején értesült a szavazás végkimeneteléről. – Sikeres évet tudhatok magam mögött azzal, hogy a saját elvárásaimnak megfelelően teljesítettem a kitűzött célom.

Emellett kiemelte, ez az eredmény hosszú évek kemény munkáját tükrözi.

Korábbi interjúnkban elárulta, 2020-ban sem fog tétlenkedni. Következő célpontja a New York-i Manhattan-sziget, a versennyel kapcsolatban is kérdeztük.

- Június 22-én úszom, várhatóan már június 12. környékén kiutazom az akklimatizálódás miatt. Bízom abban, hogy az elvégzett munka és felkészülés ugyanúgy meghozza azt a sikert, mint a tavalyi esztendő.

A hosszútávúszó hozzátette, a lehetőségeihez mérten minél több versenyen elindulna. Tényleg csak azokra a helyszínekre tervez eljutni, ahol úgy érzi, a saját elvárásainak is meg tud felelni, főként az eredményesség szempontjából.

- A felkészülési időszak nem túl látványos, egy kívülálló számára unalmasnak tűnhet, ha az ember faltól-falig rója a hosszokat. Emiatt is ezt tartom a legnehezebb periódusnak a sikerességhez vezető úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában