Kitüntetések a legjobbaknak

2020.01.31. 07:00

Sportolók és edzők kaptak elismeréseket a hagyományos gálaesten Keszthelyen

A hagyományos január végi városi sportgálájával idén nemcsak a helyi sportélet kiemelkedő személyei előtt tisztelgett az önkormányzat, hanem egy nemzetközi verseny előtt is.

Keszey Ágnes

Díjazók és díjazottak csoportképe a csütörtök esti keszthelyi sportgáláról

Fotó: Keszey Ágnes

Rózsaszín fények gyúltak fel tegnap este a kastélynál és a Fő téren, amikor a Balaton Színházban megkezdődött a sportgála. A különleges világítás sok európai városhoz hasonlóan itt is azt jelezte, hogy száz nap múlva rajtol a Giro d’Italia nemzetközi kerékpárosverseny, majd áthalad Keszthelyen is.

Díjazók és díjazottak csoportképe a csütörtök esti keszthelyi sportgáláról
Fotó: Keszey Ágnes
A képen Nagy Bálint polgármester adja át a kulcsot jelképesen Major Veronikának

A sportgálán Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke mondott beszédet, hangsúlyozva a sport fontosságát. Szavai után a kerékpáros verseny promóciós filmjét láthatta a közönség, majd Nagy Bálint polgármester mondott köszöntőt. Bejelentette, hogy az önkormányzat bérleti díj nélkül biztosít lakást a sportlövő olimpikon Major Veronikának.

A gálán adták át a tavalyi eredmények alapján a legkiemelkedőbb sportolók, edzők számára a város által alapított kitüntetéseket. Posztumusz Keszthely Város Sportjáért kitüntetést kapott Horváth Lajos egykori sakkozó, a Spartacus Sportkör néhai, mesterjelölti szintet elért elnökségi tagja. A város legjobb edzője Keczeli Zoltán, a Befag Keszthelyi Erdész Lövészklub szakmai vezetője, a Magyar Olimpiai Bizottság kiemelt edzője lett. Tanítványa, Major Veronika érdemelte ki a Keszthely Város Legjobb Felnőtt Női Sportolója kitüntetést.

Utánpótlásedzőként Csala Tamás, a Magyar Úszó Szövetség kiemelten támogatott edzője vehetett át kitüntetést. Úszói közül többen országos válogatottak tagjai. A legjobb testnevelő tanár Pál András Antal, a Csány-Szendrey Általános Iskola pedagógusa lett. Tanítványai kimagasló megyei és országos eredményeket értek el labdarúgásban és atlétikában. A legjobb ifjúsági korú sportolónak Hetyei Nóra (Kiscápa SE, korosztályos válogatott, az országos szövetség a 2005-ös korosztály legjobb lány úszójává választotta), valamint Csahóczi Csanád (a Keszthely Városi Diáksport Egyesület országos bajnokságokon érmes atlétája) bizonyult. Keszthely Város Jó tanuló, Jó Sportoló elismerését vehette át az úszó Tóth Luca és a vitorlázó Tóth Attila. A város legjobb csapata a Szántó Kata vezetésével működő Keszthelyi Kiscápák SE lett.

Zárásként Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában