Változás

2020.01.13. 17:36

Már nem Bencze Tamás a ZTE KK vezetőedzője – Frissítve

A szombati hazai vereséget követően a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapatánál közös megegyezéssel szerződést bontottak Bencze Tamás vezetőedzővel.

Kerkai Attila

20191109 kosárlabda nb1 zte kk-pvsk zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap

A Kaposvár együttese szombaton 113-102-re győzött bajnoki találkozón Zalaegerszegen úgy, hogy a mérkőzés kétharmadában még a Zalakerámia-ZTE KK vezetett, de az utolsó negyedben nem tudta megállítani a lendületbe jött somogyiakat. A ZTE KK a 11. helyen áll a bajnokságban, a szombati vereséget követően a klub vezetése és a vezetőedző egyeztetése után az a döntés született, hogy új edzővel folytatják a kék-fehérek a bajnokságot.

Az új szakvezető kinevezését a hét közepére ígérik. Bencze Tamás 2015 nyarán tért vissza a ZTE KK-hoz, az azt megelőző előző években bukdácsoló egerszegi együttesre (két egymást követő évben is a bent maradásért kiírt osztályozót vívott) sikeresebb időszak köszöntött a felsőházba jutással és a 2017-ben elért bronzéremmel. Ezt követte egy 7. helyezés, majd legutóbb nem sikerült a rájátszásba kerülni és a 10. helyen zárt a ZTE KK.

Az egerszegi klub hétfőn kora este egy közleményt adott ki a csapatnál történt változásról.

„A Zalakerámia ZTE KK vezetősége a mai napon ismét értékelte a csapat bajnoki szereplését. Az elmúlt időszakban várt eredmények elmaradása miatt klubunk úgy döntött, hogy változást eszközöl a vezetőedzői poszton. A mai nappal felmentettük a vezetőedzői teendők ellátása alól Bencze Tamást. Nehéz döntés volt számunkra, hiszen Bencze Tamás játékosként és vezetőedzőként is sokat tett a ZTE KK-ért. Bencze Tamás a 2015/2016-os szezon előtt az előző idényben utolsó előtti, 13. helyen végzett gárda irányítását vette át és vezette vissza már első évben a magyar bajokság felsőházába. A következő szezont pedig sokáig nem feledik csapatunk szurkolói, bronzéremig jutott az együttessel, edzőként is beírta nevét a klub történelmébe. Az idei szezonban sajnos elmaradt a mindannyiunk által várt eredményes szereplés, ez tette szükségessé a váltást. E döntéstől függetlenül Bencze Tamásra továbbra is ZTE családtagként tekintünk, és további edzői pályafutásához sok sikert kívánunk.

Az új vezetőedző kinevezéséig az együttes munkáját Heinrich Róbert irányítja.”

Bencze Tamást természetesen megkerestük, aki annyi türelmet kért még, hogy a hétfő esti edzés előtt előbb elköszönjön a csapattól. Ő persze már napközben megegyezett a klub vezetőivel a szerződésbontás feltételeiről, számára nem volt ez újdonság.

Az, hogy mennyire volt benne a levegőben az edzőváltás, illetve a szombati vereség után érezte-e, hogy megtörténik, erről így nyilatkozott:

– Először is szeretném leszögezni, hogy nagyon kötődöm ehhez a csapathoz – mondta Bencze Tamás. – Nem volt könnyű ma este bemenni az öltözőbe, noha egy edzőnek mindig keménynek kell mutatkoznia. Mindenki hibázott, játékos, edző egyaránt, s azt majd az idő dönti el, hogy ki, milyen mértékben. Az biztos, hogy nem megyek ki a csapat mérkőzéseire a szezon hátralévő felében és nem azért, mert ne érdekelne, hanem mert fájna... Én nagyon fogok szurkolni neki! A Kaposvár elleni találkozó nagyon fontos volt, ezt nem sikerült hoznunk, valószínűleg új impulzusra van szükség. Én elfogadtam ezt, ami az én döntésem is volt. Mindig zetés voltam, az is maradok, őszintén remélem, hogy a csapat eléri azt a célt, amit a szezon előtt megfogalmaztak vele kapcsolatban. Ami nem lehetetlen, és azt gondolom, hogy velem sem lett volna az. A közhangulat most olyan, hogy a klub vezetésének meg kellett lépnie ezt a váltást.

Bencze Tamás ebben a szezonban a nyolcadik edző a magyar élvonalban, akitől elköszöntek.

Az utódlás kérdése foglalkoztathatja most leginkább a csapat drukkereit. Ez is érdekes kérdés, hiszen sok idő nincs várni és keresgélni. A Jászberénytől távozott Nikola Lazics, illetve a PVSK korábbi szakvezetője, Csirke Ferenc gyakorlatilag azonnal munkába állhatna, sokak szerint ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás. Meglátjuk, mi lesz, illetve, hogy ki lesz a ZTE KK új vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában