Kemény meccset játszottak

2020.01.12. 07:13

Kiélezett meccsen kapott ki a ZTE NKK a fővárosban

A 15. fordulóban az idei szezon meglepetéscsapatával az NKE-FCSM Csata együttesével játszott a ZTE NKK. A zalaiak nagyot küzdöttek és közel álltak az idegenbeli bravúrgyőzelemhez.

Jóna István

NKE-FCSM Csata- ZTE NKK 88-84 (26-17, 22-24, 18-16, 22-27)

Budapest, Tóth, Pozsonyi, Horváth

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 8/6, Friskovec 35/18, Lelik 17/9, Cannon 16/3, Gustafson 12/3, csere: Boros-, Radócz-, edző: Tursics Krisztián

ZTE NKK: Nagy 10, Kovács 6/6, Burkholder 23/12, Ndiba 5/3, Horti 9, csere: Hayes 23/3, Delic 8, edző: Horváth Zsófia

Lelik Réka és Zala Friskovec pontjaival állva hagyta ellenfelét a Csata. A zalaiak csak a második percben szerezték első pontjaikat (11-2). A negyed felére Hayes kosaraival négy pontra zárkózott a ZTE (16-12). A negyedet az összesen öt triplát értékesítő fővárosiak 26-17-re nyerték. A második negyedet Lelik újabb távolival nyitotta. A vendégek nem hagyták magukat és Horti és Nagy kosaraival megfelezték a különbséget (33-26). A hajrában Burkholder távolijával három pontra feljött a ZTE NKK, de Friskovec triplájával és Cannon pontjaival újra ellépett a Csata (48-38). A félidő zárásaként Kovács Georgina sikeres távoli dobásával 48-41-ről vonultak pihenőre a csapatok.

A nagyszünet után Horváth és Ndiba váltott triplát, majd Kovács távolijával jött lendületbe a vendégcsapat. Nagy és Horti vitte a hátán a csapatát és a 24. percre mindössze kettő pontra olvadt a hazai előny (55-53). Tursics mester időkérése hatásos volt, mert csapata egy 10-0-s futással került távolabb a zalaiaktól (63-53). Ndiba és Burkholder törte meg pontjaival a fővárosi rohanást, de még mindig lőtávolon kívül tudott maradni a Csata (66-57).

A záró negyed izgalmasan alakult. Horváth Zsófia tanítványai elkapták a ritmust és fokozatosan csökkentették hátrányukat. A 33. percben Burkholder triplájával négy pontra zárkóztak (68-64). Friskovec egy távolival rendezte egy időre a hazaiakat, de a vendégek nyomása nem csökkent. A negyed felénél Delic kosarával egy pont maradt a Csata előnyéből, majd a zalaiak bosnyák légiósának büntetőivel, egy perccel később kiegyenlítet a ZTE NKK (74-74). A hajrában a hazaiak jártak néhány ponttal előrébb. Az utolsó percen belül Cannon és Horváth büntetőivel hat ponttal elléptek a hazaiak, míg Burkholder büntetőt hibázott. A végén Hayes büntetőivel alakult ki a 88-84-es állás.

A ZTE NKK nagyot küzdött, de ez elmondható volt a házigazdáról is, aki végül kevesebbet hibázva nyerték meg a találkozót.

Horváth Zsófia:- Kemény meccset játszottunk, amelyet sajnos csak egy csapat nyerhetett meg. Sokan nem gondolták volna, hogy ma ilyen szoros meccset tudunk játszani a tabella második helyén áll Csata ellen, de a csapat bizonyított, büszke vagyok a lányokra. Sajnos továbbra is sok pontot kapunk, de jó úton haladunk, folytatjuk a megkezdett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában