testépítés

2020.01.13. 15:00

Izmos, szálkás, nőies – Hóbor Patrícia adottságaira felfigyeltek a szakemberek

A 21 éves Hóbor Patrícia épp csak belekóstolt a testépítésbe, de szerinte kitartással, elszántsággal és fegyelemmel nagy sikerek előtt áll. Az egyetemistát nem viseli meg a speciális étrend sem.

Benedek Bálint

Hóbor Patrícia a 2019-es tavaszi nemzetközi versenyen Fotó: ZH

A kanizsai Patrícia a Mezőgimnáziumban tett érettségit követően a fővárosban biomérnök szakon tanult tovább, s mindig igyekezett formában tartani a testét. Ehhez heti két-három alkalommal látogatta az edzőtermeket, s általában azt ette, ami jólesett neki. Senkitől nem kért külön segítséget, így főleg az internetről ellesett tanácsok alapján élt. A videómegosztó portálokon tájékozódott a számára ideális mozgásformákról, a tanulás mellett úgy érezte, ennél többre nincs szüksége. Egészen addig, míg egy konditeremben meg nem pillantotta a jó alakú, izmos lányokat. Ezzel egy időben figyelt fel a fővárosi Berkes Team válogatójára, melyben azt ígérték, hogy az érdeklődőket felkészítik a testépítő versenyszezonra, biztosítják a táplálékkiegészítőket, az étrendet, a tréningeket, sőt még a bikiniket is.

Hóbor Patrícia a 2019-es tavaszi nemzetközi versenyen Fotó: ZH

– Bátorságom igen, de az egyetemi tanulmányaim mellett pénzem soha nem lett volna, hogy gyökeresen megváltoztassam az életmódomat – mesélte Patrícia. – Belevágtam, a családom is támogatott, még a castingra is elkísértek. A személyes találkozón végül olyannyira láttak bennem fantáziát, hogy 2018 decemberében megnyertem az értékes díjat. Két napig sírtam örömömben, aztán bedobtak a mély vízbe, amit kicsit sem bántam. Személyre szabott versenydiétát kaptam, a jól ismert rizzsel, csirkemellfilével és zöldségekkel. Betartotta a szigorú utasításokat, s alig négy hónap alatt drasztikus változásokat mutatott a teste, körülbelül tíz kilogrammtól szabadult meg. Izmos, vékony, szálkás, jó alakú hölgy nézett vissza rá a tükörből.

– Lemondásokkal teli edzések hozták meg a bomba testet, hiszen mindennap súlyzós tréningeket írtak elő – folytatta. – Az edzőim többek között a bikini fitnesz kategória kiírásához is „igazítottak”: a három lábedzés, a két felsőtestes edzés a nőiességet erősíti. Tavaly tavasszal az IFBB, a Testépítők Nemzetközi Szövetségének viadalán három kategóriában is neveztek. A juniorok között második, a felnőttek között harmadik, míg a fit modell kategóriában első lettem. Színpadra állhattam az Európa-bajnokságon Barcelonában, ott láttam, milyen út vezet a legnagyobbak közé.

Az őszi szezonra egyre tudatosabb munkát végzett Patrícia, fegyelmezettségét felkészítői értékelték. A versenyeken bizonyította, érdemes vele számolni. A sportág magyar bajnokságán juniorban a 166 cm felettiek között indult, s győzött a népes mezőnyben. Felnőttek között –169 cm és a fit modell +166 cm kategóriában sem talált legyőzőre. – Alaposan átalakult az életem – fogalmazott. – Az időmet beosztom, korán kelek, megfőzöm az ételeimet, s egyetlen edzést sem hagyok ki. Versenyre most nem készülök, ez az izomépítés időszaka, ősszel talán újra belevágok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában