Szombaton a Cegléd az ellenfél

2020.01.03. 20:14

A ZTE NKK itthon is győzelemre készül

A ZTE NKK női kosarasai ugyan elveszítették a Győr elleni mérkőzésüket, a klub óvásának köszönhetően mégis a ZTE NKK hozta ezt a találkozót, így ked­vezőbb helyzetből várhatja a szombati, 19 órakor kezdődő Cegléd elleni hazai találkozóját. Horváth Zsófia csapata jelenleg az ötödik, a szombati vendég a nyolcadik.

Kerkai Attila

Nagy Dórának, a ZTE NKK irányítójának is fontos feladat jut

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ahogy beszámoltunk róla, a ZTE NKK múlt vasárnap nagy csatában, 71-68-ra kikapott ugyan Győrben, de az előzőleg igazolt amerikai Rachel Holloway jogosulatlanul lépett pályára a házigazdánál, így az egerszegi óvásnak helyt adott az MKOSZ. Az, hogy miként történhet meg egy ilyen hiba egy élvonalbeli együttesnél, nem a mi tisztünk minősíteni. A győri klub sem fellebbezett a döntés ellen, ahogy később közleményükben írták, házon belül vizsgálják majd azt, hogy ki hibázhatott.

Nagy Dórának, a ZTE NKK irányítójának is fontos feladat jut
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mindenesetre az egerszegiek örülhetnek az újabb győzelmüknek, ám az, hogy mire lesz elég a végén ez, most még nehéz megítélni. Mindenesetre Horváth Zsófia, amikor megkerestük, az óvással kapcsolatban elmondta, ezzel nem szeretne már foglalkozni.

– Ha csak a Győr elleni játékot nézzük, nem kosaraztunk rosszul, nyerési esélyünk is volt, de a végén hagytuk kicsúszni a kezünkből a mérkőzést – mondta Horváth Zsófia. – Hibáztunk, de összességében egy nagyon jó Győr ellen nem játszottunk rosszul. Az, hogy mennyit ér majd ez a siker, a végén fog kiderülni. Azt látjuk, hogy nagyon sűrű a mezőny.

A ZTE NKK az alapszakasz első körében idegenben győzte le a Ceglédet, most hazai pályán szeretné ugyanezt megtenni. Arra a kérdésre, hogy a szakvezető milyen várakozással tekint erre a találkozóra, így felelt:

– Hasonló erősségűnek érzem a Ceglédet, mint az első körben, amely csapatként teszi a dolgát, és mára már összeszokottabb is, mint pár hónapja. Idehaza sem lazíthatunk egyetlen ellenféllel szemben sem, a Ceglédben pedig a húzóemberek mellett mindig akad még valaki, aki kirukkolhat egy remek teljesítménnyel. Keményen és jól védekezve alapozhatjuk meg győzelmünket, ugyanis erre készülünk, de egy jó ellenfél is a pályán lesz.

A ZTE NKK–Cegléd találkozó az előző férfitalálkozó után, 19 órakor kezdődik. A 14. forduló további mérkőzései. Szombat, 15.00: ELTE-­BEAC–PINKK Pécs. 16.30: Sopron Basket–TFSE-MTK. 18.00: DVTK–Győr. Vasárnap, 18.00: PEAC-Pécs–Szekszárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában