Az eddigi legjobb volt

2019.12.02. 19:23

Zala amatőrválogatottja most közel volt a továbbjutáshoz

Közel járt Zala amatőr labdarúgó-válogatottja ahhoz, hogy először nyerje meg a régiós tornát és induljon a hét végi országos fináléban, ám Veszprém jobb gólkülönbségével megelőzte Dobos Sándor együttesét. Ettől függetlenül a szakvezető elégedett a csapattal, ahogy Józsi György az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság vezetője is.

Kerkai Attila

Zala megye második helyezett együttese a Tatabányán rendezett régiós tornán Fotó: ZMI

Ahogy már beszámoltunk róla, Tatabányán rendezték meg a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája északnyugat-magyarországi ötcsapatos viadalát, amin Zala együttese ugyanúgy 9 pontot gyűjtött, mint Veszprém együttese, azonban jobb gólkülönbségének köszönhetően utóbbiak végeztek az élen és készülhetnek a hét végi négyes döntőre, amit Lipóton rendeznek meg. Zala megye amatőrválogatottjának irányítására Dobos Sándort, a Tarr-Andráshida SC szakvezetőjét kérték fel, akit arra kértünk, hogy értékelje csapata teljesítményét.

– Kettős érzés van bennem – kezdte ezzel Dobos Sándor. – Először is elégedett vagyok a csapattal és a mutatott játékkal is, ugyanakkor csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernünk a tornát. Közel voltunk hozzá, s ahogy a vasárnapi zárás után is elmondtam, nem jöttünk ki szerencsésen abból, hogy a sorsolás szeszélye folytán ránk jött ki, hogy mindkét nap egymás után két mérkőzésünk volt. A második napon mi kezdtünk, aztán jött a pihent Győr-Moson-Sopron csapata és ekkor már sérülés is nehezítette a dolgunkat, hiszen Kiss Jácint nem tudott pályára lépni. A végén már nem a mi kezünkben volt a sorosunk, most Veszprém megelőzött bennünket. Minden esélyünk megvolt a továbbjutásra, én ezt értékelni tudom.

Amatőr labdarúgókról van szó, összetartásra nem volt lehetőség. Ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy az őszi szezon lezárulta után miért érdemes felvállalni ezt a szereplést. Dobos Sándor a maga részéről nem is tartja kérdésnek ezt…

Zala megye második helyezett együttese a Tatabányán rendezett régiós tornán Fotó: ZMI

– Megtiszteltetés, ha az embert felkérik egy ilyen feladatra és én annak vettem – válaszolta. – Ugyanakkor jó lenne, ha a játékosok is annak vennék, hiszen a beválogatás után azt tapasztaltam, hogy voltak, akik könnyen mondtak le a szereplésről. Természetesen volt olyan indok és sérülés, ami teljesen érthető, ugyanakkor a tornán szerepelt gárda előtt le a kalappal. Mi hét csapatból álltunk össze, riválisaink között például a győriek együttese a Sopron csapatára épült, ők talán összeszokottabbak voltak. Ám ezzel nálunk sem volt gond, gyorsan megtalálták a játékosok a közös hangot. A keret tagjai a pályán és a pályán kívül is egységes együttes képét mutatták, köszönet érte, hiszen méltóképpen képviselték Zala megyét.

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság vezetője, Józsi György is jó szereplésről beszélt értékelésében.

– Amióta ebben a formában rendezik meg a megyeválogatottak régiós tornáját, most szerepeltünk a legjobban, én is elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen jól játszottak – hallottuk Józsi Györgytől. – A két meccs egymás után és az ezzel járó fáradtság a második napon érződött jobban, de így is pariban voltunk a győriekkel, és a 4-1-es eredményt én túlzónak tartom. Ha megverjük őket, vagy döntetlent játszunk velük, mi vagyunk az elsők. Kevésen múlt az elsőség, két év múlva jön az újabb torna, talán akkor végre ez is sikerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában