A Gellénháza mind a hét mérkőzését megnyerte otthon

2019.12.18. 17:40

Megyei I.: kiegyenlített ősz

A megyei labdarúgó I. osztályban a zárást követően ezúttal is górcső alá vesszük a csapatok ősszel mutatott teljesítményét a számok tükrében. A mérkőzéseknél az időrendiséget vettük figyelembe, ugyanis a 7. játéknap három találkozóját csak az utolsó őszi forduló után rendezték meg.

Bozó Péter

181127_FMH_1

Izgalmasan alakult az őszi idény a csapatok számára, a zárásnál három együttes is 32 ponttal áll a dobogón. A Csács-NSE jobb gólkülönbségének köszönhetően telel az élen, míg a második helyre a Gyenesdiás, a harmadikra pedig a Gellénháza ért oda.

A veretlenségi sorozatokat tekintve a Csács-NSE szerepelt a legjobban, amely az első tíz mérkőzésén nem talált legyőzőre. A Csesztreg ugyan nem kezdte jól a szezont, az első öt találkozóján csupán négy pontot szerzett, de az azt követő kilenc összecsapáson már nem kapott ki, így végül feljött az ötödik helyre. Ebben az összevetésben a harmadik helyen a Gyenesdiás és a Tarr-Andráshida SC áll, nyolc-nyolc veretlenül megvívott találkozóval. A történelmi őszt produkáló gyenesieknek ugyan volt egy kisebb hullámvölgyük szeptemberben, amikor két egymást követő mérkőzésen kikaptak, de onnantól fogva már nem állt vereség a nevük mellett, így ez a sorozat tavasszal akár folytatódhat is. Hazai pályán három csapat őrizte meg veretlenségét a teljes őszi szezonban: a Csács-NSE, a Gyenesdiás és a Gellénháza sem hagyta el egyetlen alkalommal sem vesztesen a pályát, amikor hazai környezetben játszott.

A zsinórban elért győzelmeket tekintve is a Csács-NSE áll az élen, az első nyolc fordulóban minden mérkőzésen begyűjtötte a három pontot. A sorozat a Police-Ola elleni idegenbeli sikerrel kezdődött, és a Gyenesdiás elleni 1-1-es döntetlennel ért véget a 9. fordulóban. A gyenesiek sem panaszkodhatnak, ők a 10. és a 15. forduló között 6 mérkőzést nyertek egymás után, míg ebben az összevetésben a harmadik helyen négy csapat is négy-négy győzelemmel áll. A hazai pálya előnyét az ősszel a Gellénháza használta ki a legjobban, ugyanis vendéglátóként mind a hét találkozóját megnyerte.

A gellénháziak a mezőnyben egyedüliként mondhatják el magukról, hogy nem volt az ősszel két olyan egymást követő mérkőzésük, amelyikből legalább az egyiket ne nyerték volna meg. Érdekesség, hogy tíz csapatnál is úgy alakult, hogy a teljes őszi szezon során nem volt háromnál hosszabb nyeretlenségi szériájuk. Hazai pályán összesen nyolc olyan együttes van, amelyiknél nem fordult elő, hogy zsinórban két találkozón is győzelem nélkül maradjanak.

A csesztregi támadósor jól teljesített az ősszel, minden találkozón szereztek legalább egy gólt. Őket – ezt a sorozatot tekintve – a Csács-NSE és a Szepetnek követi; zsinór­ban 12 mérkőzésen zörgették meg az ellenfél hálóját, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Gellénháza foglalja el egy tízes szériával. Az összes mérkőzést nézve e hármason kívül még a Gyenesdiás, a Lenti és a Zalakomár mondhatja el magáról, hogy a 14 lejátszott találkozójából mindössze egy összecsapáson fordult elő, hogy nem sikerült gólt szerezni. A rúgott gólok tekintetében is szoros az élmezőny, a Csács-NSE 46 találattal áll az élen, de a Gellénháza és a Csesztreg (45-45) mellett az Andráshida SC (43) és a Gyenesdiás (42) is eredményes őszt zárt. A bajnokság első felében a legjobban a gyenesdiási védelem zárt, mindössze 12 gólt kapott a csapat, a második helyen a Csács-NSE (14) áll, majd a Teskánd (19) következik.

Az ősszel lejátszott 105 összecsapás több mint felén, összesen 54 találkozón született hazai győzelem, míg a vendégek 37 alkalommal nyertek. Döntetlenre mindössze 14 mérkőzés végződött, és egyszer sem fordult elő, hogy ne született volna gól egy meccsen. Az összecsapások 28,6 százaléka, összesen 30 találkozó dőlt el csupán egygólos különbséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában