harmadik győzelmét aratta

2019.12.21. 20:13

Magabiztos ZTE KK-győzelem Jászberényben

Szombaton este a Jászberény vendégeként készült folytatni jó sorozatát a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata. Nem csak készült rá, hanem folytatta is, és sorozatban elért harmadik győzelmét aratta.

Kerkai Attila

Dirk Williams a legjobbkor talált be távolról is Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Jászberény – Zalakerámia-ZTE KK 65-83 (20-23, 16-24, 15-17, 14-19)

Jászberény, 600 néző. Jv.: Praksch, dr. Mészáros, Rácz.

Jászberény: Nelson 4, Miller 13/3, Mészáros M. 4, Aleksandrov 11/9, Pantelic 19/3. Csere: Peringer, Brbakic 9, Ruják B., Buzás 5/3, Mondi, Szigedi. Vezetőedző: Malick Lo-el Hadji.

ZTE KK: Bibbins 10, Johnson 19/3, Williams 17/9, Szabó Zs. 9, Agafonov 11. Csere: Djuric 11/3, Doktor, Gulyás 4, Simon K. 2, Farkas A., Simó, Kovács K. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A ZTE KK keretéből Bagó Martin nem tartott a csapattal betegsége miatt, azonban más zalai játékos nem esett ki, így a többiek ott voltak Jászberényben. Ahogy a ZTE KK szurkolói is, hiszen a vendégszektor nem maradt üresen. A hazaiak két olyan magas emberrel álltak fel (Aleksandrov, Pantelic), akik a magyar bajnokságban már bőven bizonyítottak, a ZTE KK pedig bízhatott a lendületében. Legyőzte a Körmendet és egy hete az Alba Fehérvárt, ami nem tűnt rossz ajánlólevélnek a sereghajtó otthonában. Szorosan alakult a találkozó eleje, hiszen az első negyedben csak minimális különbség alakult ki a csapatok között Zömében viszont a ZTE KK vezetett, aztán úgy tűnt, hogy a második etapban nem lesz sok pont (29-35), de aztán az egerszegiek „robbantottak”. A félidő hajrájában megszilárdították a tíz pont körüli vezetésüket és ez nem volt rossz alap a második félidőre.

Dirk Williams a legjobbkor talált be távolról is Fotó: Katona Tibor

Fordulás után Williams két triplája is kellett ahhoz, hogy a ZTE KK elején és már 21 ponttal vezetett (38-59). Komoly előny volt ez, Williams harmadik távolijával jelezte, hogy „belőtte” magát (40-62). A ZTE KK kézben tartotta a mérkőzést, a találkozót interneten követők pedig újra élvezhették Borda Menyhért közvetítését. Jobb ez így, mint csak a cipők csikorgását hallgatni... Az utolsó negyedet 13 pontos előnnyel kezdte a ZTE KK (51-64), de azért nem lehetett megnyugodnia. Aleksandrov hármasával kicsivel közelebb zárkózott a Jászberény (56-68), amire jött az egerszegi Johnson hármasa. A ZTE KK természetesen ekkor már abszolút kézben tartotta a találkozót és nem is veszíthette el.

Sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg Bencze Tamás csapata, amely érvényesítette a papírformát, de ezért meg kellett küzdenie. Jövő szombaton Debrecenbe utazik a ZTE KK, ezzel a sorozattal pedig egyáltalán nem esélytelenül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában