A Gutorfölde nyolc győzelemmel kezdte a szezont

2019.12.18. 17:43

II. osztály: két csapat is veretlen odahaza

A közelmúltban lezárultak a küzdelmek a megyei labdarúgó II. osztály 2019/2020-as szezonjának őszi idényében is. A lebonyolítás az idén változott, a 16 csapat ettől az évtől fogva már egy csoportban küzd meg a végső helyezésekért.

Bozó Péter

181127_FMH_1

A veretlenségi sorozatokat tekintve hármas holtverseny alakult ki az élen. A Gelse, a Gutorfölde és a Zalaszentiván zsinórban nyolc-nyolc találkozón nem szenvedett vereséget. A gelseiek a 8. és a 15. forduló között nem kaptak ki, így ez a sorozat a tavasszal akár még folytatódhat is. A Gutorfölde az ősz során az első nyolc találkozóját mind megnyerte, majd a 9. játéknapon épp a Gelse ellen maradt alul először. A Zalaszentiván a 6. és a 13. forduló között nem talált legyőzőre. A Cserszegtomaj és a Letenye hét-hét, a Becsehely és a Nova együttese öt-öt mérkőzésen maradt veretlen az ősszel. Hazai pályán a zalaszentivániak és a letenyeiek egyetlen alkalommal sem szenvedtek vereséget az ősszel, öt győzelem és két döntetlen a mérlegük. Vendégként a Becsehely és a Gelse épített ki egy-egy ötös veretlenségi sorozatot.

A zsinórban elért győzelmeket tekintve szintén a Gutorfölde áll a legjobban nyolc sikerrel. Ebben az összevetésben a Letenye a második, amely hétszer nyert egymás után az 1. és a 7. forduló között, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Nova állhat fel zsinórban öt győzelemmel. Hazai pályán öt csapat, a Nova, a Gelse, a Böde, a Gutorfölde és a Cserszegtomaj nyert egymás után négy meccset, idegenben pedig a listavezető gutoriak mellett a Letenyének sikerült ugyanez.

Az ősszel mindegyik csapatnak volt legalább egy olyan sorozata, amikor két egymást követő mérkőzést nem tudtak megnyerni, ebben az összevetésben a Gutorfölde, a Letenye és a Zalaszentmihály áll a legjobban. A gutoriak a 9. és a 10. játéknapon kaptak ki zsinórban kétszer, előbb a Gelse, majd egy kilencgólos meccsen a Letenye ellen. A letenyeiek az egész ősz folyamán mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a 8. fordulóban Becsehelyen, majd a következő találkozójukon a Zalaszent­ivánnal játszottak döntetlent. A Zalaszentmihály esetében szintén zsinórban két vereség volt a legrosszabb sorozat.

A Gutorfölde és a Zalaszentmihály volt az ősz során az a két csapat, amelyik mindegyik mérkőzésén bevette az ellenfél kapuját. A Zalaszent­ivánnak csak egyszer nem sikerült ez, amely a listavezető ellen a 14. játéknapon 1-0-s vereséget szenvedett. A Becsehely, a Keszthely, a Nova és a Letenye két mérkőzésen maradt gólképtelen az ősszel. A védelmeket tekintve a Cserszegtomaj és az éllovas Gutorfölde hálója zsinórban négy meccsen érintetlen maradt. Külön kiemelendő, hogy a gutoriak a tizenöt lejátszott mérkőzésükből csupán ötön kaptak gólt az őszi szezonban.

Az ősz folyamán lejátszott 120 mérkőzésen összesen 567 találat született, ami 4,7-es átlagnak felel meg, mindössze négy találkozón maradtak gól nélkül a csapatok. A legtöbbször a Gutorfölde játékosai találtak be, a listavezető összesen 63 gólt szerzett. A második helyen ebben az összevetésben a Cserszegtomaj (52) szerepel, míg harmadik holtversenyben a Letenye és a Zalaszentiván (46-46). A legkevesebb kapott gól szintén az éllovas nevéhez fűződik, mindössze 14-et kaptak, igaz, ebből tízet két találkozón. Jól zárt a Letenye (19) és a Nova (20) védelme is az ősszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában