A Körmend mint ugródeszka

2019.12.09. 20:00

A legjobb (és a legutolsó?) pillanatban került „csúcsformába” a ZTE KK

Semmi kétség: a szezon legjobb játékát nyújtotta szombaton a Zalakerámia-ZTE KK férfi-­kosárlabdacsapata a Körmend elleni szomszédvári rangadón. A csapat szép győzelemmel (82-76) örvendeztette meg a szurkolókat, és immár teljes kerettel a szezonon belül elkezdhet egy új bajnokságot.

Varga Andor

A magyar élvonal legnagyobb múltú párharcaként szokás emlegetni a Zete–Körmendet, és ez nem csupán üres szófordulat: a vasi alakulat honlapja szerint az elmúlt hétvégén 133. alkalommal találkozott egymással a két gárda, és ez bizony nem akármi.

Ismert: az egerszegi csapat különféle okok miatt ez évben (is…) nehezen zökkent bele a rendes kerékvágásba, a gondok közül a legfőbb az Ubillával történt szakítás óta az irányítóhiány volt. Szombat este Bencze Tamás vezetőedző többször is hangsúlyozta, hogy az eddigi 9 bajnoki közül haton igazi játékmester nélkül volt a pályán az együttes, és ezt a tényt nem lehet vállrándítással elintézni.

Az egerszegi Agafonov (fehérben) és a körmendi Taylor nagy csatát vívott a palánk alatt, amit előbbi nyert meg Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Körmend ellen viszont bemutatkozott a gárdában Justin Bibbins, aki annyira új volt, hogy az eredményjelzőn a neve mellett mezszámot nem is tüntettek még fel. (1-essel szerepelt egyébként.) Jelenléte gyökeres változást jelentett: kiosztott 7 gólpasszt, dobott pontokat, kiváló lábmunkával bemutatott ügyes megugrásokat és kierőszakolt egy rakás támadófaultot. És biztosan fog még jobban is játszani – például a távoli kísérleteiből találat még nem jött össze. Jelenléte nyilvánvalóan döntő jelentőségű a ZTE számára, mely „karácsonyi hadjáratba” kezdhet: annak érdekében, hogy az év végéig el tudja érni a még éppen Magyar Kupa-részvételt érő 8. helyet, a 2019-ben még esedékes három meccséből (szombaton az Alba Fehérvár ellen itthon, majd Jászberényben és Debrecenben) a lehető legtöbbet meg kell nyernie. Akkor pedig januártól az alapcélkitűzésen (nyolc közé kerülés) belül állva, „tiszta lappal” folytathatná a bajnokságot a kék-fehér alakulat.

Mondják, hogy Egerszegen mindig a Körmend elleni meccs a lényeg (és viszont), ha ez megvan, a szurkolók hajlandók minden más hibát megbocsátani. A kijelentés egyértelmű túlzás, de az biztos, hogy a ZTE a legjobbkor került „csúcsformába” a szezonban. Az egy dolog, hogy a Körmend szomszédvári rivális, de ráadásul jó csapat, melynek legyőzése különleges fegyvertény. A szombati siker tökéletesen alkalmas lehet ugródeszkának, erről elrugaszkodva a ZTE végre olyan pályára állhat, amit a felkészülés végén a társaság maga elé képzelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!