Jól tudja, hogy mire gyúr…

2019.11.28. 19:19

Liszli Erika ismét nyert a naturál testépítők olimpiáján, Las Vegasban

Liszli Erika hazaérkezett Las Vegasból, és megint aranyakat rejt a táskája. Természetesen nem egy reptéri vámvizsgálat történetéről van szó: az egerszegi testépítő az idei Natural Olympián lépett szintet eredményeivel.

Kerkai Attila

„Voltak, akik rám mosolyogtak, köszöntek. Ez jólesett.” – mesélte Liszli Erika Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Legutóbb októberben, az INBA Elite Tour zalaegerszegi versenyén találkoztunk Liszli Erikával, aki akkor a viadal egyik fő szervezője volt. Akkor nem is állt színpadra, hanem készült a most lezajlott Las Vegas-i 22. Natural Olympiára. Az INBA (a nemzetközi naturál testépítő szövetség) évenkénti legrangosabb viadalán tavaly Liszli Erika két kategóriában (sport modell, fitness figure 35+) győzött, de most váltott…

– Idén is indultam a fitness figure kategóriában, és újra megnyertem a versenyt, de beneveztem a legrangosabb, a miss physique kategóriába is, melyben ezüstérmet szereztem – számolt be eredményeiről az egerszegi sportoló, aki az utóbbi kategóriában szintén a 35 év feletti hölgyek közt szerepelt. – Nagyon örülök a második helynek, hiszen az volt az álmom, hogy ebben a kategóriában is induljak. És már tudom, hogy a következő hét hónapban mi a feladat: ebből is szeretnék profi kártyát szerezni. Hogy stílszerű legyek: most erre gyúrok rá…

„Voltak, akik rám mosolyogtak, köszöntek. Ez jólesett.” – mesélte Liszli Erika Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Erika tehát jó formában volt, és elárulta: sokat tanult megint a kinti élményeiből. Úgy mesélte, ilyenkor azt is figyeli, mások hogyan csinálják ugyanazt, s amit jónak lát, igyekszik a saját edzésprogramjában is felhasználni. Ám ilyen a győztesek sorsa: most már rá is figyelnek. Legalábbis ez következtethető ki abból, hogy már megismerték.

– Voltak, akik rám mosolyogtak, köszöntek, ez jólesett, de a magyarok hagyományosan jól szerepelnek Las Ve­gasban – árulta el Liszli Erika. – A tavaszi világbajnokság megnyerése megerősített abban, hogy jó úton haladok, de biztosra soha nem lehet menni. Kicsit féltem is, hiszen ez a verseny a szokottnál jobban megviselt. Összesen huszonhat órás volt az út odafele, és a legjobb formát ott kellett elérni. Noha előtte is mindig sportoltam, mégis viszonylag későn, 32 évesen kezdtem el komolyabban járni az edzőterembe, aztán három és fél éve belevágtam a testépítő versenyekbe. Azóta nem sokat pihentem, talán emiatt ment nehezebben a felkészülés vége, a víztelenítés, hiszen az utolsó napokban már alig viszünk be a szervezetünkbe folyadékot, hogy az izmok minél szárazabbak legyenek. Annak örülök, hogy jól jöttem ki belőle, időben átestem a holtponton.

Erika tehát mostantól a tavaszra készül, közben versenybírói oktatásokra is jár, hiszen a testépítés ezen részét szintén komolyan veszi. Azt kérdeztük tőle beszélgetésünk zárásaként, meddig tudja, meddig akarja fokozni még?

– Leginkább az motivál, hogy a miss physique kategóriában is aranyat nyerjek, és megszerezzem a profi kártyát vele – avatott tehát be terveibe Liszli Erika. – A másik két kategóriában ez már megvan, azokkal nem kell már kvalifikálnom a jövő évi Natural Olympiára, biztos a részvételem. A legjobbak között is akarok egy aranyat, hiszen Las Vegasban most is a világ szinte minden országából ötszáz testépítő volt jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában