sport

2019.09.20. 17:45

Két ezüst után diadal sakkban

Khüne László

A legjobbak a trófeákkal: a bronzérmes Volosin Vladimir, a győztes Hardicsay Péter és a 2. helyezett Mészáros András Fotó: Gergely SZ

Az országos vetélkedés még tavasszal kezdődött, amikor a nevező fővárosi kerületek és települések a maguk elődöntőit lebonyolították. Az azokon dobogón végzett sakkozók szereztek jogot a kanizsai döntőn való indulásra.

A legjobbak a trófeákkal: a bronzérmes Volosin Vladimir, a győztes
Hardicsay Péter és a 2. helyezett Mészáros András Fotó: Gergely SZ

A svájci rendszerű, 9 fordulós bajnokság során igazán színvonalas „elmebajnokság” bontakozott ki. A végelszámolásnál pedig ismerős nevekkel, rutinos éremhalmozókkal találkozhattunk a legjobbak között. A végső győzelmet legutóbbi két ezüstérme után a Veszprém megyéből érkezett Hardicsay Péter (7,5 pont) szerezte meg. Mögötte a 2017-es győztes, a főváros XIX. kerületét képviselő Mészáros András (7) következett. Míg a szintén az esélyesek közt számon tartott Csongrád megyei Volosin Vladimir (7) a 3. helyre „futott be”. A tavalyi győztes, Restás Péter a kilencedik helyen végzett, a kanizsai és egyben zalai színeket képviselő Papp Nándor pedig a tizenharmadikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában