Kunics csapatban vb-bronzérmes

2019.08.30. 20:52

Öt kanizsai lábtoll-labdázó vehetett részt a franciaországi viadalon

A nagykanizsai és korábban a cserszegtomajiaknál kölcsönben is szereplő Kunics Réka nem kevés kihagyás után a lábtoll-labda női válogatott tagjaként bronzérmet szerzett a franciaországi Eaubonne-ban rendezett világbajnokságon.

Khüne László

A női lábtoll-labda-válogatott tagjaként a kanizsai Kunics Réka (első sor, jobbra) bronzérmet szerzett a világbajnokságon Fotó: ZSE

A kanizsai Zemplén SE négy játékost – Kunics Réka, Lukács Márton, Huszár Emil, Horváth Gergő – delegált a válogatottba, míg a nagykanizsaiak játékos-edzője, Takács Endre edzőként utazott a magyar vb-kerettel.

A női lábtoll-labda-válogatott tagjaként a kanizsai Kunics Réka
(első sor, jobbra) bronzérmet szerzett a világbajnokságon Fotó: ZSE

A válogatott lányok – Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Kunics Réka, Vachal Krisztina – a legjobb négy közt vereséget szenvedtek Vietnámtól, majd Hongkongot, a 2017-es világbajnokság házigazdáját két szettben verték, ezzel megnyerve a bronzcsatát. Egyben ez lett a magyar csapat egyetlen érme a franciaországi világbajnokságon. A dél-zalai Huszár Emil, Lukács Márton páros az 5–8. helyért küzdhetett, végül a 6. helyen zárt. A magyar férficsapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő, Tóth Gábor) a 4. helyen végzett, miután a bronzmeccsen kikapott Kínától. A magyar csapat a pontversenyben Vietnám, Kína és Hongkong mögött a 4. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában