Új rekordok

2019.08.29. 19:01

A lenti úszóklub tagjai több mint 300 érmet szereztek idén

Jórészt munkával telt a nyár a Lenti Gyógyfürdő Úszóklub versenyzőinek, de azért a megérdemelt pihenő is helyet kapott a szezon e részében.

Korosa Titanilla

A Lenti Gyógyfürdő Úszóklub egyik ifjú reménysége, Rohrer Ádám Kiss Tamás edző társaságában Fotó: Korosa Titanilla

– Az országos bajnokságon való szereplést tekintve az egyesület történetének legmozgalmasabb időszakán vagyunk túl – tájékoztatott Kiss Tamás úszóedző, a klub vezetője. – Szabó Júlia 2005-ben született versenyzőnk már-már rutinos ob-szereplőnek számít. A korosztályos ranglistán ezen a nyáron javított idején, s így a Jövő Bajnokai elnevezésű magyar válogatott keret tagjaként vehetett részt Kaposváron az ifjúsági, majd saját korosztályában a serdülő országos bajnokságon is.

A Lenti Gyógyfürdő Úszóklub egyik ifjú reménysége, Rohrer Ádám
Kiss Tamás edző társaságában Fotó: Korosa Titanilla

Legerősebb számában – az 50 méteres hátúszásban – sikerült döntőbe jutnia, de még sok munka áll előtte, hogy decemberben a felnőtt rövidpályás országos bajnokság szintidejét gyors, hát és pillangó számokban is teljesíteni tudja. Továbbá több fiatal versenyzőnknek is sikerült teljesítenie a szintidőket, így Szabó Mátyás (2007), Imre Mátyás (2008), Németh Réka (2007) és Róhrer Ádám (2009) újoncként részt vehettek saját korosztályuk országos bajnoki fordulóin és kiemelkedő egyéni csúcsokat döntöttek.

Kiss Tamás hozzátette: ezen a héten elkezdték az úszók az alapozást a jövő évi bajnokságokra és a diákolimpiára. Ennek során kiemelt figyelmet kapnak a váltók, illetve a vegyes úszószámok és az egyéni legerősebb úszásnemek rövidpályán való gyakorlása.

– Az úszóklub 42 versenyzője – 21 fiú, 21 leány – a szezonban eddig összesen 18 versenyen vett részt és 118 arany, 200 ezüst és 177 bronzérmet szerzett. Minden sportolónak hasonló eredményes szezont kívánok – zárta a Lenti GYÚK edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában