Kerettye Termál Kupa

2019.07.01. 07:00

Zalai győzelem született a kispályás tornán

A ZTE utánpótláskorú játékosaiból álló Hajrá Légiósok csapata nyerte a XIII. Kerettye Termál Kupa kispályás labdarúgótornát. A dél-zalai településen szombaton megrendezett egész napos küzdelemsorozatban 24 csapat vett részt.

Gyuricza Ferenc

A világoskék mezben játszó Hajrá Légiósok a negyeddöntőben búcsúztatta a Lábatlant Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A Kerettye Termál Kupa évek óta az egyik legszínvonalasabb nyári kispályás labdarúgótorna a megyében.

– Ezúttal hét megyéből érkeztek csapatok a megmérettetésre, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Somogy és Baranya, valamint Zala képviselteti magát – mondta Marketti Zsombor főszervező. – A résztvevők először 4 csoportra osztva, körmérkőzéses formában játszanak egymással, csoportonként az első 2 helyezett jut tovább, majd kieséses rendszerben haladunk a döntőig.

A világoskék mezben játszó Hajrá Légiósok a negyeddöntőben búcsúztatta a Lábatlant Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Bár kemény összecsapások, színvonalas küzdelmek már a csoportmérkőzések során is zajlottak, igazán izgalmassá a negyeddöntőktől vált a torna. Itt került szembe egymással a későbbi kupagyőztes Hajrá Légiósok és a tavalyi bajnok Lábatlan, s büntetőrúgásokkal ugyan, de ebben a sorozatban búcsúzott a korábban két alkalommal is győztes Team Belucci. A döntőben a ZTE fiataljai 4-1 arányban bizonyultak jobbnak az addigra kissé elfáradt nagykanizsai játékosokból álló FC Blackburry csapatánál. Bronzmérkőzést ezen a tornán nem játszanak, a harmadik helyért járó serleget így két csapat, a csesztregi Kiss Bence Fiai és a Szakonyfalu játékosai is átvehették.

A különdíjasok Köcse Bence (Hajrá Légiósok, legjobb kapus), Pethő János (Kiss Bence Fiai, legjobb mezőnyjátékos) és Nyári Olivér (Szakonyfalu, gólkirály 16 találattal) lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában