Felkészül, Gyenesdiás!

2019.07.12. 19:52

Vasárnap roncsderbi bajnoki futam a Balaton-partján

A roncsderbi országos bajnokság mezőnye tíz év kihagyás után tért vissza Igalba, ahol a rendezők óriási munkával állították újra a nagy múltú pályát, és itt rendezték a bajnokság 4. futamát. A Kustánszeg SE versenyzői 4 első és több dobogós helyezést értek el, akik már készülnek a mostani hét végére, hiszen Gyenesdiá­son lesz az ob újabb helyszíne.

Kerkai Attila

A tavalyi gyenesdiási futam egyik jelenete. Az idén is számíthatnak a nézők hasonlóra Fotó: Pezzetta

A kustánszegi csapatban nagyszerűen szerepelt a hosszú kihagyás után visszatérő Hardi Ferenc, aki a nap során minden Lada kategóriás futamot megnyert. Mindenképpen említést érdemelnek a hölgyek is, hiszen Szabó Brigitta újra megnyerte a női futamot, Lakatos Dominika széria közép kategóriában tudott az első helyen végezni és szerzett két második helyezést a női és a szuper futamban. Újra nyert a kustánszegi színekben induló osztrák Thomas Labi, Audi motoros szöcskéjével.

Sok pihenésre nem marad idejük a versenyzőknek, mert a mostani hétvégén már Gyenesdiáson, a Faludi-síkon kialakított krosszpályán folytatódnak a küzdelmek. A bajnokságban a helyszínek közül ez a leghosszabb (800 m) és a leggyorsabb is. Közel 30 futamot rendeznek majd vasárnap, előbb 10 órától időmérőkkel kezdenek a versenyzők és még ebéd előtt indulnak az ifjúsági kategóriák.

A tavalyi gyenesdiási futam egyik jelenete. Az idén is számíthatnak a nézők hasonlóra Fotó: Pezzetta

Délután számos látványos versenyszám után várhatóan 18 órakor kerül sor az eredményhirdetésre. Hosszú évek után versenyezni fog Fodor Timót is, aki megálmodta és sok éven keresztül megrendezte Gyenesdiáson a roncsderbiversenyeket. Ezt a bajnoki futamot a Kustánszeg SE rendezi és az idei évben is emlékverseny lesz a két éve elhunyt Bakos Csaba tiszteletére. Bakos Csaba óriási munkát vállalt az egyesület életében, minden versenyen lehetett számítani a segítségére. Két gyermeke versenyez a szakágban. Az ő és családja segítsége nélkül nem biztos, hogy lenne verseny Gyenesdiáson.

Az Igalon rendezett verseny kustánszegi pontszerzői. Ifjúsági: 3. Elmont Richárd, 4. Klitza Dominik. Épített: 1. Thomas Labi, Lada: 1. Hardi Ferenc, 2. Nagy Sándor. Széria közép: 1. Lakatos Dominika, 3. Karbovszky Ferenc, 4. Szabó Brigitta, 5. Paukovics Lilla. Női: 1. Szabó Brigitta, 2. Lakatos Dominika, 3. Balogh Kinga, 5. Szabó II. Brigitta. Szuper: 2. Lakatos Dominika, 3. Karbovszky Ferenc. Szerelő: 1. Milinte Márk, 2. Zsankó Gábor, 3. Kulcsár Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában