Labdarúgás

2019.07.14. 17:55

Szikrázó összecsapást vívott az FC Nagykanizsa

Az odacsúszásoktól, tüskézésektől sem mentes kemény felkészülési mérkőzést vívott az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgócsapata Csáktornyán, és Barna László vezetőedző együttese végül döntetlenre végzett a helyi másodosztályú gárdával.

Khüne László

A Kanizsa együtteséből a Kaposvári Rákóczitól próbázó Herzsenyák Áron (18) tisztáz fejjel Csáktornyán Fotó: a szerző

NK Medjimurje Cakovec (horvát II. osztály)–FC Nagykanizsa 0-0 Csáktornya, Sloga-pálya, 120 néző. Jv.: L. Purger.

Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major, Szabó B, Ekker – Kovács Gy., Béli – Szegleti G., Hampuk, Lőrincz, – Vittman. Pályára léptek még: Kretz, Simonfalvi, Herzsenyák, Fadgyas, Horváth M., Bagó B. A horvát második vonal előző idényében bravúrosan bent maradt Medjimurje első felkészülési meccsét vívta a nyári időszakban, míg a Nagykanizsa ezúttal is nemzetközi találkozón bizonyíthatott – másodszor a holtszezonjában. Nos, ez a meccs minden volt, csak nem „holt”…

A Kanizsa együtteséből a Kaposvári Rákóczitól próbázó Herzsenyák
Áron (18) tisztáz fejjel Csáktornyán Fotó: a szerző

Nagy hévvel estek egymásnak a felek. A hazaiaknál a fél legénység kicserélődött, illetve próbázott, így nem ismertek elveszett labdát. A második játékrészben már kissé alább hagyott a lendület, ugyanakkor pályára lépett az FC Nagykanizsa színeiben először a klub új igazolása, Simonfalvi Gábor, valamint a Kaposvárról próbázó Herzsenyák Áron is.

Szerdán a nagykanizsaiak újabb előkészületi erőpróba előtt állnak, akkor a szintén harmadik vonalbeli Szentlőrinc SE látogat Kanizsára. A baranyaiak kispadján immár Gombos Zsolt, a korábbi FCN-tréner foglal helyet, aki legutóbb a ZTE FC NB II-es bajnokcsapatánál volt pályaedző. Az NB III-ba jutott Hévíz is nemzetközi meccsre készült, azonban a horvát Prelog lemondta a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában