Európa-bajnok Kanizsáról

2019.07.11. 18:01

Korcsmárosné Vig Rozália a tereptriatlonban is jeleskedik

Szenior tereptriatlon Európa-bajnoki címet szerzett korosztályban Korcsmárosné Vig Rozália. A TRI-CO Triatlon Klub versenyzője a marosvásárhelyi Transilvánia Multisport viadalon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Benedek Bálint

Korcsmárosné Vig Rozália álma valóra vált Fotó: a szerző

Az erdélyi viadalra 42 ország mintegy kétezer sportolója kvalifikált, akik számos eltérő távú duatlon, illetve triatlon számban álltak rajthoz.

– A tereptriatlon másfajta felkészülést igényel, mint a sík távra hangolódás – mesélte Korcsmárosné Vig Rozália. – Tudatosan készültem, a Spartan Race több versenyén is indultam, például a kanizsai futamon a hölgyek között összesítésben a tizenharmadik helyet szereztem meg. Az életem fontos része a sport, nem múlhat el nap nélküle. Ha esik, ha fúj, nem hagyom ki a sportolást. Az étkezésemre igyekszem figyelni, főleg a versenyek előtt. Egyedül vezetem a háztartást, idősek gondozásával foglalkozom, valamint évek óta a beteg, ágyban fekvő férjemet is ápolom.

Korcsmárosné Vig Rozália álma valóra vált Fotó: a szerző

A 60 éves hölgy a tereptriatlonon a 60–65 évesek között indult az Európa-bajnokságon.

– Miután egy tóban leúsztunk ezer métert, következett 24,9 kilométernyi kivételesen nehéz terepkerékpározás – folytatta Korcsmárosné Vig Rozália. – A számos emelkedővel tűzdelt hegyi szakaszon több akadály jelentett még extra kihívást. S ha ez még nem lett volna elég, akkor az első kör után elszakadt a biciklim első fékbovdenje. Onnantól kezdve néhány szakaszon biztonságosabbnak tűnt leszállni a nyeregből és tolni a kétkerekűt. Több részen eléggé technikás terep várt, hiszen a föld egyeletlenségeit a szervezők épített ugratókkal és gerendákkal tették nehezebbé. Amikor már azt gondoltam, hogy vége a szenvedésnek, következett 6,9 kilométernyi futás. Az előző napokban felázott földcsíkot azért, hogy ne csússzon, egy traktorral járták végig, így viszont szintén nagy kihívás volt teljesíteni, ráadásul kezdetben lefelé futottunk, majd jelentős szintemelkedéssel küzdöttünk meg.

A sok nehézség ellenére a TRI-CO Triatlon Klub versenyzője korosztályában 3 óra 34 perces időeredményével elsőként ért célba. A tereptriatlonban, triatlonban és duatlonban 34-szeres magyar bajnok élete álma vált valóra azzal, hogy kontinensviadalon nyert aranyérmet.

– Csodálatos érzés volt a magyar zászlóval áthaladni a célvonalon, alig hiszem el, hogy ez végre sikerülhetett. A férjem és a két fiam hatalmas támogatása, állandó biztatása nélkül nem sikerülhetett volna. Szerencsére sérülés nélkül teljesítettem a távot, ami szintén nagy örömmel tölt el. Most pedig újabb kihívások várnak rám, a mozgás számomra életforma, amit nem lehet csak úgy abbahagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában