A város központjában a sport áll a középpontban

2019.07.04. 20:01

Harmadszor indul a Restart fesztivál Zalaegerszegen

Országos sportversenyek, ismeretterjesztő előadások, az egészséges életmód bemutatása – mindez egy helyen július 5–7-ig Zalaegerszegen, a Restart fesztiválon.

Jóna István

A crossfit ismét az egyik legnépszerűbb sportolási lehetőséget kínálja Fotó: Archív/Pezzetta

Szabó Zoltánt, az eseménysorozat sportigazgatóját kérdeztük a pénteki nyitány előtt a legfontosabb tudnivalókról.

– A legfontosabb, hogy a rendezvény ideje alatt a Kossuth Lajos utcát érinti csak forgalomkorlátozás – kezdte Szabó Zoltán. – Péntek este 21 órától lesz lezárva az utca, de a Petőfi utca időszakosan járható lesz kelet–nyugati irányban, polgárőrök és rend­őrök segítik majd a közlekedőket. Egészen vasárnap estig tart a lezárás, de a zárónapon, azaz vasárnap kora délután már a Budapest Bankig járható lesz ez az útszakasz is.

A crossfit ismét az egyik legnépszerűbb sportolási lehetőséget kínálja Fotó: Archív/Pezzetta

Az idei Restart fesztivál egyik kiemelkedő, nemzetközi versenye a Visegrád 4 La­dies Series országúti kerékpáros olimpiai kvalifikációs pontgyűjtő verseny, amely a második egynapos futam az idei magyar V4-es versenyszezonban. Június 6-án 10 órától az amatőrök és a félprofik, 14 órától pedig a profi hölgyek rajtolnak. A versenyre több mint száz amatőr és 11 profi csapat érkezik, amelyeket 30 autó kísér majd. A Kossuth utcai gyógyszertár előtt lesz a rajtkapu, és a kerékpárosok a Göcsej út, Platánsor, Hock János úton hagyják el a várost, majd Teskánd, Dobronhegy, Csonkahegyhát, Becsvölgye, Gombosszeg, Nagylengyel és Gellénháza érintésével érnek vissza Zalaegerszegre, ami 42,3 km-es kört jelent. Az amatőr versenyzők két kört, a profik hármat tekernek.

Szabó Zoltán elmondta továbbá, hogy az idei évben kevesebb versenyt tartanak. Próbáltak inkább országos szintű versenyekre fókuszálni, mint a crossfit-, a fitnesz-, a légtorna- és rúdsportverseny vagy a félmaratoni. Újdonság lesz még a Fitt Kid verseny, amely a félmaratoni után a Kossuth utcán lesz kialakítva. A részt vevő fiataloknak 5-6 akadályt kell leküzdeniük, és a legjobb időt elérőket díjazzák. Emellett a félmaratoni 5,2 km-es nyomvonalán City Rolling versenyt rendeznek (gördeszka, görkorcsolya, roller, oxelo border). Idén először kapcsolódik a fesztiválhoz az e-sport, szombaton és vasárnap a Városi Sportcsarnokban várják az érdeklődőket, versenyzőket.

A Restart Spirit a tavalyi évhez képest nagyobb lesz a Vizslaparkban, ahol közel 50 programmal, előadásokkal, tanácsadással, koncertekkel várják az érdeklődőket. Nagy érdeklődés van már most a vezetett gyalogos és kerékpáros túrákra. Lesz fitnesznap az Ady-iskolában, légtornaverseny, fitnesz- és táncverseny, folytatódik a boksz- és küzdősportgála, rúdsportverseny és családi tér az Európa téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában