Erdei sarat dagasztottak

2019.06.24. 18:55

A mountain bike utánpótlásnak esős idő jutott vasárnap

A szombati nagy meleg után vasárnap a sportág esős, sáros, csúszós arcát ismerhette meg a közönség az Alsóerdőn, a Restart-Daikin terepkerékpáros viadalon.

Varga Andor

A lányok U13-as kategóriájában kettős ZKSE-győzelem született, Szabó Léna és Szücs Júlia jóvoltából Fotó: Pezzetta Umberto

Ezen a napon korosztályos, a Magyar Kupa-sorozatba illeszkedő viadal zajlott le a 3,4 kilométeres (és három rövid, de meredek emelkedőn 135 méter szintemelkedéssel nehezített) erdei körpályán. Illetve még reggel „bemelegítésként” egy tehetségkutató futamot is lebonyolítottak, melynek keretében igazán bátor és ügyes ovisok taposták a sarat. Majd következtek „a nagyok”, U9-től az U17-es korosztályig. A nagyjából 100 induló között megyénket a házigazda ZKSE versenyzői képviselték, akik több remek eredményt értek el.

A lányok U13-as kategóriájában kettős ZKSE-győzelem született,
Szabó Léna és Szücs Júlia jóvoltából Fotó: Pezzetta Umberto

A ZKSE versenyzőinek legjobb helyezései. Lányok, U11: 1. Szücs Borbála, 2. Ádám Gabriella, 3. Ádám Viktória. U13: 1. Szabó Léna, 2. Szücs Júlia. U15: 1. Bruchner Regina. Fiúk, U9: 1. Csentericz Levente, …3. Bruchner Máté. U11: 1. Martonics Armand. U13: 1. Kálmán Dániel Ákos. A jövő hét végén kibontakozó Restart sportfesztivál nyitányaként lezajlott kétnapos mountain bike seregszemlén összességében kétszáz kerékpáros vetélkedett az Alsóerdőn, ahol a szervezés is újra jól vizsgázott. A rendezők egyike, Szabó Zoltán elmondta: nagyon pozitív visszh6angja volt, hogy a pálya mentén, a versenybírói pontokon angolul tudó önkéntesek állomásoztak, akik a szombati olimpiai pontszerző verseny tíz országból verbuválódott mezőnyének hatékonyan tudtak segíteni.

A Restart fesztiválon pedig lesznek még kerékpáros-események: július 6-án, szombaton 10 órakor országúti verseny indul, másnap 9 órakor pedig vezetett göcseji túrák rajtolnak a Dísz térről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában