megkoronázták a szezont

2019.05.05. 19:00

Bajnok a ZTE FC!

A labdarúgó NB II 36. fordulójában a ZTE FC csapata már úgy léphetett pályára vasárnap, hogy biztos feljutó, ám egy pont még hiányzott neki a bajnoki címéhez. Az egerszegiek nem „aprózták el”, mint a három pontot megszerezték, és ezzel eldőlt, hogy a 2018-2019. évi NB II-ben bajnokok lesznek!

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC – Budafok 4-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 1052 néző. Jv.: Oláh (Kóbor, Horváth Z.).

ZTE FC: Zöldesi – Szépe, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kocsis, Hudák (Kiss M., 84.) – Barczi, Bedi, Grumic (Gajdos, 72.) – Bobál (Farkas, 61.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Budafok: Póser – Patkós, Khiesz, Króner, Kirják – Micsinai, Oláh – Filkor (Ihrig-Farkas, 46.), Kulcsár (Vass, 61.), Vankó (Kercsó, 70.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Gólszerzők: Grumic (20.), Bobál (42., 56.), Gergényi (47.), illetve Micsinai (27.).

Sárga lap: Kirják, 71.).

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a játéknapot, hiszen mintha egy fél évvel „visszatekerte” volna az idő kerekét. November végi hangulat, eső, szél és hatfokos hőmérséklet fogadta a csapatokat és a szurkolókat Egerszegen is, ami a nézőszámon is meglátszott. Valószínűleg sokakat otthon tartott mindez, hiszen jó időben biztosan többen lettek volna kíváncsiak a mérkőzésre, amin a ZTE már a bajnoki címének bebiztosítására készülhetett.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az egerszegi csapatból kimaradt a sárga lapjai miatt eltiltott Bolla Bendegúz és ahogy várni lehetett, a szerdán ismét megsérült Babati Benjamin is csak a lelátón foglalhatott helyet. Farkas Balázs és Kiss Máté ezúttal kispadon volt, a ZTE pedig egyértelműsítette szándékát. Az első tíz percben a Budafokot a saját térfelére szorította, mégis, a 14. percben majdnem vezetett a vendégcsapat. Bal oldali bedobás után Zöldesi kapus kezéből csúszott ki a labda, ami mögé esett, de még a gólvonal előtt elcsípte azt, bár a budafokiak reklamáltak, hogy belül volt.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Három perccel később a kapu előtt Grumic alig maradt le egy átadásról. A 20. percben Hudák ziccerbe került, de emelését a kapus még szögletre toltam ám Barczi bal oldali beadásából a kapu elé érkező Grumic négy méterről már nem hibázott, 1-0. Nem sokkal később jött az újabb találat, ám azt a Budafok szerezte. A 27. percben egy egerszegi kirúgást stoppoltak le a vendégek, a labdát Micsinaihoz játszották, aki 16 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda egy zalai lábon is felpattant, 1-1. Felbátorodott a vendégcsapat, Zöldesinek akadt dolga, és elmaradtak a hazai támadások. Pontatlan volt ekkor a hazaiak játéka, ám a 42. percben már újra vezetett a ZTE. Bedi 25 méteres bombája a keresztlécről vágódott a gólvonalra, a kipattanóra érkezett Bobál, aki közelről a hálóba fejelt, 2-1.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Góllal kezdte a második félidőt a ZTE FC. A 47. percben Bobás készítette le a labdát Gergényinek, aki kissé balról, 18 méterről óriási gólt lőtt a léc alá, 3-1. Érett a bajnoki cím, a ZTE pedig nem állt le. Az 56. percben Bobál lépett ki és középről, 10 méterről laposan gurított a kapuba, 4-1. Az egerszegiek fölényben játszottak, nem kellett nagy jóstehetség hozzá, hogy kijelenthető legyen: ez a meccs már eldőlt, a ZTE FC pedig megszerezi a bajnoki címet. Dobos Barna, az egerszegiek szakvezetője elkezdte kihasználni a cseréit, a vezetést semmi sem veszélyeztette. Az egerszegiek már ne forszírozták az újabb gólt, nem is kellett, a közönség felállva tapsolt, a lefújás után pedig előkerültek a „Bajnokcsapat!” feliratú pólók. Kezdődhetett a közös ünneplés a szurkolókkal. A ZTE FC vezetői a vasárnapi, Monor elleni hazai találkozóra még nagyobb ünneplést terveznek.

A ZTE FC megérdemelten lett bajnok, a legjobb csapat volt a mezőnyben. A nyáron, hét év után, visszatér az NB I-be!

Nyilatkozatok:

Dobos Barna: „Nagyon örülök, hogy így alakult ez a meccs. Célunk a feljutás volt és a bajnoki cím, amit két fordulóval a zárás előtt elértünk. Nagy boldogság ez, de van még két meccs, arra is fel akarunk készülni a lehető legjobban.”

Csizmadia Csaba: „A megbeszéltek szerint kezdtük a találkozót, bár hátrányba kerültünk, de sikerült egyenlíteni. Utána már a ZTE minősége döntött, mert kihasználta minden apróbb hibánkat. Gratulálok neki a feljutáshoz és a bajnoki címhez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában