Ünnepelni készülnek, bajnokokhoz méltón

2019.05.10. 20:47

A ZTE FC-nél várják a szurkolókat is az éremátadásra

A labdarúgó NB II 2018-2019. évi bajnokságának utolsó hazai mérkőzésére készül a már bajnok és feljutó ZTE FC csapata. Vasárnap (18.00) a sereghajtó és kiesett Monor lesz a vendég, a ZTE-stadionban pedig ünneplésre készülnek. Ekkor köszöntik hivatalosan is a bajnokcsapatot, és adják át az érmeket, s nagyon bíznak benne, hogy sok néző lesz kíváncsi úgy a találkozóra, mint az azt követő díjátadásra, amit tűzijáték zár le.

Kerkai Attila

Miroslav Grumic, a ZTE FC karmestere ismét „vezényelhet” társainak

Fotó: Katona Tibor

A ZTE FC labdarúgócsapata tehát már NB I-esnek vallhatja magát, ám két mérkőzése még hátravan a bajnokságból. Ahogy korábban Dobos Barna vezetőedző már nyilatkozta, e két találkozón is arra ösztönzi csapatát, hogy a legjobbját nyújtsa, hiszen már készülni kell az NB I-re, amire a legjobb alkalmak a tétmérkőzések. Ami a vasárnapot illeti, a ZTE-stadion mögött 16 órától avatják fel a többfunkciós erőnléti pályát. A ZTE FC–Monor találkozó után a csapat tagjai a kezdőkörbe vonulnak, ahol az éremátadásra kerül sor. A vasárnapi találkozót a klub döntése értelmében a szurkolók ingyen tekinthetik meg és megnyitják az északi lelátót is.

A ZTE FC szerdán edzőmeccsen legyőzte a szlovén NK Nafta együttesét, és bejelentették azt is, hogy Dobos Barna vezetőedzővel megegyeztek a folytatásról. A szakvezető nem csinált titkot belőle: a szlovén csapat elleni találkozó első 30 percében játszó csapatot tervezi pályára küldeni.

Miroslav Grumic, a ZTE FC karmestere ismét „vezényelhet” társainak
Fotó: Katona Tibor

– Egyértelmű, hogy a szezon során a legtöbbet játszókat tervezem pályára küldeni, de persze csak azt, aki egészséges – mondta Dobos Barna, amikor a vasárnapi találkozóról kérdeztük. – Céljainkat már elértük, az ünneplést már elkezdtük, ami vasárnap teljesedhet ki. Mindenképp méltóképpen szeretnénk ünnepelni, s a hátralévő két mérkőzésünket sem csak gálameccseknek szánjuk. Tovább akarjuk építeni a játékunkat, támadásban a labdabirtoklást és a kreativitást erősíteni, tehát az ünnep mellett van még feladatunk. A cél az, hogy minél egységesebb, ütőképesebb csapatunk legyen. Készülni kell erre, hiszen az NB I-ben még komolyabb kihívások várnak ránk.

Ahogy Dobos Barna is említette, azokra számít, akik a legtöbbet játszottak és egészségesek. Babati Benjamin ese­tében a szakvezető megjegyezte, bár visszatért a Cegléd ellen a házi gólkirály, de ismét fájdalmat érzett a combjában, így nem valószínű, hogy erőltetik a játékát. Nem szakadt be az izom, azonban vele kapcsolatban most az a legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljon.

A ZTE FC tehát már feljutott, a másik kiadó helyre pedig az első számú jelölt a Vasas pontvesztése következtében a Kaposvár. Sőt, a somogyiaknak a hátralévő két fordulóban a megszerezhető hat pontból elég egyet begyűjteni ahhoz, hogy Waltner Róbert együttese is újra NB I-es legyen.

Az NB II 37. fordulójának programja. Vasárnap, 17.00: Budafok–Balmazújváros, Vác–Tiszakécske, Dorog–Kaposvár, Soroksár–Nyíregyháza, Gyirmót–Békéscsaba, Kazincbarcika–ETO FC Győr, Mosonmagyaróvár–Csákvár, Budaörs–Siófok, Cegléd–Vasas. 18.00: ZTE FC–Monor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában