A legjobbak voltak, éppen ezért meg is érdemelték

2019.05.20. 18:23

A ZTE FC bajnokcsapata nem is fokozhatta volna tovább a búcsút

Hétfőtől már megérdemelt szabadságukat töltik a ZTE FC labdarúgói, akik remek szezont zártak vasárnap. A kék-fehérek megnyerték az NB II küzdelmeit, bajnokként jutnak fel az NB I-be, de persze a pihenő utáni, június 24-i első találkozásig sok minden fog történni a klubnál, ám ez elsősorban már a klub irányítóinak a feladata lesz. Fel kell készülni az NB I-re!

Kerkai Attila

Dobos Barna vezetőedzőt a magasba dobálták játékosai a Szusza Ferenc Stadionban. Nagy volt az egerszegi öröm Fotó: Szekeres Péter

Dobos Barna a második félidő kezdete után alig két perccel lecserélte Aljosa Vojnovic-ot… A középpályás a szünet előtt megszerzete a csapat második találatát, a szakvezető pedig tett felé egy gesztust. Nem a szünetben cserélte le, hanem a második félidő elején, hogy taps közepette vonuljon le, „mert megérdemelte” – tette hozzá a vezetőedző.

A ZTE FC tulajdonképpen május elseje óta ünnepel, hiszen a munka ünnepének napján vált biztossá a feljutása az élvonalba. A Cegléden aratott győzelmet egy újabb lépcsőfok követte, amikor hazai pályán a Budafokot verte Dobos Barna együttese, ekkor a bajnoki cím lett biztos. Múlt hét végén a klub hazai környezetben tartotta meg bajnokavató ceremóniáját, a csapat a Monort győzte le, aztán következett a zárófelvonás. Vasárnap, a Vasas vendégeként lépett pályára a ZTE FC, amely 5-0-s győzelemmel kiütötte az angyalföldieket. Felszabadultan játszottak az egerszegiek, gólokat lőttek és megint ünnepelhettek: a mérkőzés után kapták meg a játékosok az MLSZ aranyérmeit, Babati Benjamin csapatkapitány pedig magasba emelhette a bajnoki címért járó kristályserleget. Ezt a befejezést pedig nem lehetett tovább fokozni.

Dobos Barna vezetőedzőt a magasba dobálták játékosai a Szusza Ferenc Stadionban. Nagy volt az egerszegi öröm Fotó: Szekeres Péter

A mérkőzés után Dobos Barna vezetőedző azt emelte ki, hogy a csapat nemcsak tavasszal, de már az ősszel is kiegyensúlyozottan szerepelt. Tavasszal persze látványosabb volt mindez, hiszen a ZTE FC csupán két vereséget szenvedett, emellett két döntetlenje volt, tizenhárom alkalommal pedig győzött. A legtöbb pontot a ZTE FC gyűjtötte (82), a legtöbb győzelmet is (25), és övé a mezőny legtöbb lőtt gólja (77), illetve a legjobb gólkülönbség (36). A legkevesebb kapott gól tekintetében a másik feljutó csapattal, a Kaposvárral holtversenyben végzett (41-41), de aligha kérdőjelezhető meg ezen számsorok ismeretében az, hogy a ZTE FC volt a mezőny legjobb csapata az NB II 2018-2019-es szezonjában. Az sem kérdés, hogy megérdemelten lett bajnok, ha már az ünneplés szóba került. Ebben a két hétben sokszor elhangzott, de ki kell emelni most is: a tulajdonos Végh Gábornak és a sportigazgató Sallói Istvánnak döntő érdemei vannak abban, hogy ilyen csapatot sikerült összehozni. Természetesen a szakmai stábnak és a játékosoknak is főszerep jutott a sikerszériában.

A ZTE FC csapata június 24-én kezdi meg a felkészülést hét év után újra NB I-es csatározásokra. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Dobos Barnát arról is kérdezték, mennyiben változik majd a keret összetétele az új bajnokságra. A szakvezető elmondta, véleménye szerint öt-hat, a kezdőcsapatba szánt labdarúgóval kell erősíteni, hogy az élvonalban versenyképes csapata legyen a ZTE-nek. A mostani keret is már az NB I-re lett kialakítva, erre kezdték el felkészíteni, de látva az élvonal kiélezettségét, a 12 csapatos mezőnyre tovább kell erősödni. Az, hogy kik érkeznek és kik távoznak, az elkövetkező hetekben folyamatosan derül majd ki. A cél az, hogy olyan csapat legyen Egerszegen, amely bent tud maradni az NB I-ben.

Látva az NB I küzdelmeit és végjátékát, kemény harc vár a ZTE FC-re. A mostani szezon is megmutatta, hogy az első öt helyezett (FTC, Vidi FC, DVSC, Bp. Honvéd, Újpest) más lehetőséggel bír a többieknél, ám mögöttük bármi megtörténhet… Végül a Haladás mellett a tavaly feljutott MTK esett ki, de a Paks­nak, a Diósgyőrnek, a Kisvárdának és Puskás FC-nek is szinte a végéig rezgett a léc.

A ZTE FC-nek egy új bajnokság kezdődik, olyan, amibe hét éve nem kóstolt bele. Ám megérdemelte, és megérdemli, hogy újra a legjobbak között legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában