utolsó esély

2019.05.17. 17:51

A Nagykanizsa Érdre látogat a labdarúgó NB III-ban

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a 28. forduló következik vasárnap, vagyis a mostanival együtt három mérkőzés vár még a csapatokra. A tét egyre nagyobb – igaz ez a zalai csapatokra is.

Kerkai Attila, Khüne László

Az Andráshidára (fehérben) nem vár könnyű vasárnap Fotó: Katona

A sereghajtó Tarr Andráshida az utolsó esélybe kapaszkodhat, amikor 17.30-kor a szintén a kiesés elől ­menekülő Pénz­ügyőrt fogadja. Legutóbb a már bajnok Ajka otthonában 3-0-ra kaptak ki az egerszegiek, a Pénzügyőr viszont ugyanilyen arányban nyert a BKV Előre ellen, így négy ponttal „meglépett” a zalaiaktól. Az alsóház rendkívül szoros, ezért tűnik sorsdöntőnek három körrel a zárás előtt az Andráshida szempontjából, hogy milyen eredményt ér el vasárnap.

– A bajnok vendégei voltunk, de meglehetett volna a pont, hiszen a 78. percben kaptuk az első gólt, majd a másik kettőt a hosszabbítás perceiben – utalt vissza a legutóbbi meccsre Dobos Sándor, az Andráshida vezetőedzője.

– A Pénzügyőr elleni találkozót magam is döntő jelentőségűnek gondolom. Mindent vagy semmit, részünkről ez lehet a jelszó, nyerni kell, nincs mese. Ha ez sikerülne, és riválisaink találkozóin reális eredmények születnek, megmarad az esély a bent maradás kiharcolására.

Az Andráshidára (fehérben) nem vár könnyű vasárnap Fotó: Katona

Bíró András sárga lapok miatt hiányzik majd, Simonfalvi Gábor és Szegleti Gergely sérüléssel bajlódik, de a szakvezető bízik benne, hogy pályára léphetnek.

Ugyanebben az időpontban kezdődik az FC Nagykanizsa fellépése az Érdi VSE otthonában. A zalaiak védik 6. helyüket a tabellán, de mostani ellenfelük biztosan második.

– Az Érd élcsapatnak számít ebben a csoportban – szögezte le Barna László, a Nagykanizsa vezetőedzője. – Ők a találkozó esélyesei, de ősszel, idehaza, a vereség ellenére is felvettük velük a versenyt. Ráadásul akkor benne volt a srácokban Vlasics Dániel korai súlyos sérülése is.

Zalai részről Kretz öt sárga lap után pihenni fog, míg Vittman már legutóbb is sérülten vállalta a játékot, azóta pedig nem is edzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában