A PMFC otthonában még vezetett is a kanizsai csapat

2019.04.10. 20:50

Pontot szerzett a Ziccer

A Mol Vidi elleni nagy különbségű hazai veresége után rendezte sorait a tabellán hetedik kanizsai Ziccer NLSE NB II-es női labdarúgó együttese és tabellaszomszédja otthonából, Pécsről egy pontot sikerült elhoznia. A ZTE FC ebben a fordulóban szabadnapos volt.

Kühne László

PMFC – Ziccer NLSE

1-1 (0-0)

Pécs, 30 néző. Jv.: Németh.

Ziccer: Balassa Sz. – Gelencsér L. (Szalai L.), Buncsák, Kondor, Molnár L., Boros (Bécsi), Tarsoly, Szabó Zs., Szollár, Latin, Kozma E. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Prigli, illetve Szalai L.

Mindkét csapat rangadóként tekintett a pécsi találkozóra, és ezért nagyon készültek is rá a felek. Az első játékrész inkább a küzdelemről szólt, egyik együttes sem alakított ki nagyobb helyzetet. A második félidő már mozgalmasabb lett, és az 53. percben megszerezték a vezetést a kanizsaiak: a védők mögé belőtt labdára indult Boros Gréta két védő szorításában, a párharcból a lepattanót Szalai Laura szedte össze, és a kapu bal sarkába lőtt. A hazaiak rákapcsoltak, támadásaikat viszont kezdetben a kanizsai védelem hatástalanította. A 62. percben mégis egyenlítettek a pécsiek, amikor egy jobb oldali szabadrúgás egyszerűen behullott a léc alá. A meccs hátralévő részében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de az eredmény már nem változott.

Szollár Bernadették ponttal térhettek haza Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Benedek József: „A védekezést tekintve a hátsó alakzatunkban és a középpályán jól dolgoztunk, a támadásépítésekben viszont voltak hiányosságaink, hiszen az utolsó passzokat rendre elhibáztuk. Maradt a küzdeni tudás, melyben felvettük a versenyt vendéglátóinkkal. A mérkőzés képét tekintve – ha nyerni is szerettünk volna – a döntetlen reálisnak mondható.”

Jók: Szalai L., Kozma E., Buncsák.

Ezek is érdekelhetik