Kötelező életmentő készülékek

2019.04.04. 18:00

Április 17-ig lehet pályázni a futballszövetséghez az eszközök beszerzésére

A csapatok már értesültek róla, és van, ahol már be is szerezték a defibrillátorokat, melyek megléte a 2020–21-es bajnokságban már kötelező lesz a Zala megyei bajnokságban szereplő összes csapat pályáján. Pályázati lehetőség is adott, erről tájékoztatott bennünket Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság vezetője.

Kerkai Attila

Józsi György: „Hatvan létesítmény érintett” Fotó: ZH Archívum

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábban már kiírt az életmentő defibrillátorokra pályázatot, és akkor Zala megyében 44 ilyen készülékhez jutott hozzá vagy a helyi egyesület, vagy az önkormányzat. A most megjelent újabb kiírásra április 17-ig lehet leadni az igényeket.

Józsi György: „Hatvan létesítmény érintett” Fotó: ZH Archívum

– A jövő nyáron induló bajnokságban már a megyei el­ső-, másod- és harmadosztályú mérkőzéseken is kötelező lesz ilyen készülékkel rendelkezni az adott helyszínen – tájékoztatott Józsi György. – Pályázhatnak egyesületek, klubok, de önkormányzatok is. Az első pályázati kör után az MLSZ felmérte, hogy hol nincs még beszerezve ilyen készülék. Ezek szerint megyénkben hatvan létesítmény érintett. Azért is érdemes pályázni, mert a defibrillátor készülék árának mindössze öt százalékát kell önerőként kifizetni, ami bruttó áron húszezer forintos költséget takar. Ráadásul ebben az árban két fő oktatási költsége is benne foglaltatik, hiszen két, legfeljebb három főnek rendelkeznie kell ilyen képzéssel készülékenként.

Józsi György azt is elmondta: a csapatokat értesítették a közelgő változásokról, és azt szeretnék, ha minél előbb beszereznék a még hiányzó készülékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában