röplabda

2019.04.04. 17:24

A sírból hozta vissza a mérkőzést a ZTE RK

A férfi röplabda NB II rájátszásában a rutinos játékosokat felvonultató Dunaújváros volt a ZTE RK vendége.

Jóna István

ZTE RK–DSE Dunaújváros 3:2 (-17, -18, 23, 14, 13)

ZTE RK: Gyenes, Göczi, Horváth R., Németh B., Molnár B., Lesznyik. Csere: Gellén, Kiss G., Pap, Horváth H. Edző: Domokos Lajos és Markó Gábor.

Munkában a háttal látható zalai sánc Fotó: Jóna István

Kezdeti megingásnak tűnt, amikor a pontosan nyitó vendégek nyerték az első játszmát, ám közel került a hazai vereség, amikor az Újváros addigi teljesítményét folytatva nyerte a második szettet is. A harmadik játékrészben a ZTE kiélezett végjátékban tudta kiharcolni a meccsben maradást. A közelmúlt neves játékosai a vendégeknél ekkor már szaporábban vették a levegőt, ami a zalaiak malmára hajtotta a vizet. A negyedik volt a legsimább játszma, az ellenfél talán tudat alatt „rápihent” a döntő szettre. Ami igazi ki-ki játszma lett: 13-13 után egy pontos, majd egy szerencsés támadással tudta megszerezni a győzelmet a ZTE RK.

Domokos Lajos: „Liberónk, Légrádi Ádám sérülése miatt a többieknek kellett többet vállalniuk a nyitások fogadásából, de ebből az első játszmákban keveset láttunk. Aztán még időben kapcsoltak a fiúk, míg a vendégek egyre inkább fáradtak. A szerencsén is múlt ez a siker, de dicséret illeti a fiúkat, hiszen a sírból hozták vissza a meccset.”

Ezek is érdekelhetik