A Gellénháza csapata győzött Gyenesdiáson

2019.03.24. 20:07

A Hévíz huszadik meccsén is nyert

A hétvégén a 20. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztályban. A Hévíz együttese 20. győzelmét is megszerezte, és 14 pontra növelte előnyét a tabella élén.

Bozó Péter

Nagy Norbert (balra) négy gólt szerzett a Keszthely ellen 10-0-ra megnyert találkozón

Fotó: Kósa Róbert

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Creaton-Lenti TE 1-3 (1-1)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Kiss N.

Kiskanizsa: Parragi – Póka (Mulasics), Piecs, Lukács, Nagy R., László (Gerencsér), Anger, Horváth G., Abay Nemes (Németh R.), Ötvös, Rácz. Edző: Lukács István.

Lenti TE: Balogh B. – Kondákor, Porédos (Fehér), Horváth A., Kiss K. (Sárkány), Balog (Horváth L.), Lovrencsics, Lukács, Soós (Mayer), Tuboly, Dolmányos. Edző: Szarka Péter.

A mérkőzés első negyedórája eseménytelen mezőnyjátékkal telt, majd a hazaiak hagyták ki az első nagy helyzetet. A 19. percben Lukács indította Nagy Rolandot, aki 16 méterről biztosan lőtte ki a hosszú sarkot. A gól után gyorsan jött a vendégek egyenlítő találata. Az első félidő második fele esemény nélkül zajlott le. A második játékrészt a vendégek bátor támadójátékkal kezdték, nagy ziccert hibáztak az elején, majd érkezett a találkozó 66. perce, amikor ritkán látható óriási potyagóllal a vendégek megszerezték a vezetést. A hazaiak még fel sem ocsúdtak, újabb gólt kaptak, ami után már nem tudtak újítani, így maradt a 3-1-es végeredmény.

Gólszerzők: Nagy R., ill. Sárkány, Porédos, Soós. Jók: Nagy R., Anger T., Lukács I., ill. Porédos, Tuboly, Dolmányos, Sárkány B.

U19: Kiskanizsa–Lenti TE 2-7.

Kinizsi SK Gyenesdiás–Olajmunkás Gellénháza 0-1 (0-0)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Lakics

Gyenesdiás: Szabó Á. – Kiss B., Kovács D., Balogh, Acél, Bolla, Tóth R., Tarnóczai, Hegyi, Pálfi, Czafit. Edző: Kocsis Norbert.

Gellénháza: Osbáth – Szántó, Horváth B., Papp T., Czibor, Horváth L., Bognár, Szabó B., Nagy B. (Lukács), Horváth L. (Propszt), Dávid. Edző: Bencze Péter.

Nagy lendülettel kezdődött a találkozó, és az iramot sokáig fent is tartották a csapatok. Mindkét oldalon születtek közvetlen gólhelyzetek, a kapusok remek formájuknak köszönhetően hárítottak. Fordulást követően a 61. percben Bognár 20 méterről laposan a lábak között védhetetlenül a bal alsó sarokba lőtt. A rendkívül szép gólt követően is folytatódott a küzdelem és a kínálkozó lehetőségek kihagyása mindkét oldalon.

Gólszerző: Bognár. Jók: Tóth R., Acél, Kiss B., Balogh, ill. Osbáth, Horváth B., Papp T., Czibor. U19: Gyenesdiás–Gellénháza 0-6.

Zalalövő–Csács-NSE 1-4 (0-2)

Zalalövő, 120 néző. Jv.: Iványi G.

Zalalövő: Dóra – Gyenese, Flander (Horváth L.), Darabos (Cser), Kellner, Sipos, Cseresnyés, Penczák, Horváth T., Zsoldos At., Tóth G. Edző: Vaspöri Zoltán.

Csács-NSE: Jahic – Vizsy Á., Szabó B., Hadrik, Szente, Németh B. (Egyed), Vizsy B., Luter, Deák, Németh A., Kónya. Edző: Kovács László.

A két gyors csácsi gól megfogta a ZTK-t, az első félidő egyértelműen a vendégeké volt. A második játékrészben a vendéglátók sokkal jobban játszottak, szépítettek, sőt, az egyenlítésért támadtak, azonban a vendégek a kitámadó hazai gárda ellen két gyors kontrával eldöntötték a mérkőzést. Ha a gólkülönbség túlzott is, de a látogatók sikere megérdemelt. Ez már a második hazai meccs, amelyen a vendégek motiváltságban felülmúlták a zalalövőieket.

Gólszerzők: Horváth T., ill. Szabó B., Németh A., Németh B., Kónya. Jók: Kellner, Zsoldos At., ill. Szente, Németh A., Kónya. U19: Zalalövő–Csács-NSE 7-3.

Nagy Norbert (balra) négy gólt szerzett a Keszthely ellen 10-0-ra megnyert találkozón
Fotó: Kósa Róbert

Semjénháza–Hévíz 0-3 (0-0)

Semjénháza, 300 néző. Jv.: Major Zs.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Horváth, Orbán, Orsós, Novák (Varga), Szakmeiszter J., Dömötör, Pál, Pápai, Schuller, Kapuvári. Edző: Németh István.

Hévíz: Ruzsik – Meidl, Baráth (Nedelkó), Giber, Tóth, Török (Horváth D.), Horváth M., Szi Péter, Pajor, Varga (Horváth L.), Vass. Edző: Damina László.

Kitűnő játékvezetés mellett, színvonalas mérkőzésen megérdemelt vendéggyőzelem született a három kezdőjátékosát nélkülöző Semjénháza ellen. A hazai csapat sok sikert kíván a Hévíznek, és szurkol azért, hogy a következő szezont az NB III-ban kezdje.

Gólszerzők: Pajor, Horváth M., Tóth (11-esből). Jók: Novák, Pápai, Schuller, ill. az egész csapat.

Femat Csesztreg–FC Keszthely 10-0 (6-0)

Csesztreg, 200 néző. Jv.: Siket L.

Csesztreg: Csuk (Pethő Jó.) – Kancsal, Elek, Molnár, Kiss M. (Őr), Nagy R., Horváth Ro. (Horváth Ri.), Kiss Bá., Nagy N., Kiss Ba., Pethő Já. Edző: Németh Imre.

FC Keszthely: Gujgiczer – Lajtai, Pintér, Bertók, Csák, Marton, Tompos, Németh, Páncsics, Nagy, Horváth G. Edző: Horváth Gábor.

Az 5. percben Pethő bal oldali beadásából Kiss Balázs lőtte ki a hosszú sarkot, 1-0. A 16. percben Nagy Norbert higgadtan csavart a kapuba. A 27. percben Pethő a 16-oson belül tisztára játszotta magát és szerzett gólt. Három perccel később a mélységből induló Kiss Bálint is betalált. A 36. percben újra Pethő volt eredményes, majd a félidő végén Nagy Norbert szabadrúgásból kapufás gólt szerzett, 6-0. Az 56. percben bal oldali szöglet után Molnár fejelt a kapuba, 7-0. Az 58. percben Nagy Norbert újra szabadrúgásból volt eredményes. A 85. percben a Kiss testvérek játszottak össze, és Bálint szerzett gólt. A mérkőzés végén Nagy Norbert állította be a végeredményt, 10-0. A csere nélkül kiálló vendégek ellen a csesztregiek végigtámadták a mérkőzést, számukra könnyű „ujjgyakorlat” volt a győzelem ilyen arányban is.

Gólszerzők: Nagy N. (4), Pethő Já. (2), Kiss Bá. (2), Kiss Ba., Molnár. Jók: Molnár, Nagy R., Nagy N., ill. senki. U19: Csesztreg–FC Keszthely 5-3.

Technoroll Teskánd–Szepetnek 0-0

Teskánd, 60 néző. Jv.: Takács G.

Teskánd: Kozma – Gulyás, Czömpöl, Karvalics, Károly (Ágoston), Németh N., Szekeres (Mehdi), Major, Bedő, Balogh A., Czene. Edző: Pergel Attila.

Szepetnek: László – Szabó Á., Petanovics (Pati), Völgyi, Szabó B., Nagy T., Kobra (Bilák), Kollár, Takács, Horváth M., Kozári. Edző: Domján László.

Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen, két ellentétes félidő alapján igazságos döntetlen született. A találkozót jól kezdte a hazai csapat, a 11. percben Németh lépett ki a védők között, Völgyi utolsó emberként a 16-os vonalán visszarántotta, de mind a büntető, mind a kiállítás elmaradt. A szabadrúgást Károly végezte el, a sorfalról azonban az alapvonal mögé pattant a labda. A hazai csapat tovább támadott, Szekeres lépett ki egyedül, de László bravúrral hárított. Nem sokkal később Karvalics lőtt el 12 méterről egy kipattanót, de László ismét bravúrral védett. A második félidőben a Szepetnek játéka nagy mértékben feljavult, több helyzetet is kialakítottak. Többször veszélyeztették a hazai csapat kapuját, kapufát lőttek, majd később Kozma védett nagyot. A teskándiak a végére elfáradtak, de egy nagyon jó játékerőt képviselő Szepetnek ellen megérdemelten tartották otthon az egy pontot.

Jók: Kozma, Bedő, Balogh A., Gulyás, ill. Nagy T., Kozári, László. U19: Teskánd–Szepetnek 4-2.

Zalaszentgrót–Police-Ola 2-0 (0-0)

Zalaszentgrót, 250 néző. Jv.: Lapath D.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Horváth D., Horváth E., Tóth D., Sümegi (Kovács B.), Farkas K., Ferenczi (Nagy T.), Horváth B., Csik, Balogh Z., Lampert (Németh Á.). Edző: Jankovics Péter.

Police-Ola: Szilasi – Papp D. (Csiszár), Lukács P., Kócza (Vass), Lukács B., Bognár, Erdélyi, Balogh G. (Szakos), Goldfinger, Varga Sz., Szekeres. Edző: Czigola Zsolt.

Érezhetően mindkét csapat játékosainak megfeküdte a gyomrát a vasárnapi ebéd, a hirtelen jött nagy meleg is rásegített, hogy nem alakult ki olyan iram, amit a hazai szurkolók elvárnának a csapattól az elmúlt hetek játéka alapján. Az első félidőt helyzet nélkül sikerült lehozni a csapatoknak, a meddő mezőnyfölény sem vigasztalhatta a hazai publikumot. A második játékrész álmos első tíz perce után egymás után kétszer is villant a hazai csapat, először Ferenczi Dávid, majd Farkas Kornél talált az ellenfél kapujába. A végeredmény hűen tükrözi a két csapat közötti különbséget.

Gólszerzők: Ferenczi, Farkas K. Jók: Csik K., Farkas K., Balogh Z., ill. Erdélyi, Varga Sz., Bognár. U19: Zalaszentgrót–Police-Ola 1-2.

Flexibil-Top Zalakomár–ZNET-Telekom Becsehely 3-0 (1-0)

Zalakomár, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. – Nagy Á., Takács, Csalló, Fábián (Kovács A.), Nagy A., Horváth J., Madarász (Losonczi), Bagó, Vincze, Mészáros (Kuti). Edző: Nagy Attila István.

Becsehely: Szekeres – Horváth F. (Varga B.), Pintér, Végh, Török, Földesi, Mutter (Fási), Kovács D., Balassa, Navracsics, Molnár M. Edző: Mutter Attila.

A kiesési rangadó hazai részről a vártaknak megfelelően komári rohamokkal indult. A vendéglátók az első félidőben sok helyzet mellett Madarász révén 11-est is hibáztak, így csak egygólos előnnyel térhettek pihenőre. A vendégek kontrajátékra rendeződtek be, amelyek vérszegénynek bizonyultak, és próbálkozásaik elhaltak a magabiztos hazai kapus kezei között. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a rendkívül motivált Zalakomár, és magabiztos győzelmet aratott az akaratgyenge Becsehely felett.

Gólszerzők: Madarász, Horváth J., Bagó. Jók: az egész csapat, ill. Szekeres. U19: Zalakomár–Becsehely 4-2.

Tudósítottak:

Góth Imre (Gyenesdiás), Herczeg Imre (Zalalövő), Kardos Roland (Zalaszentgrót), Kápolnás Zoltán (Kiskanizsa), Kárpáti István (Semjénháza), Kopecskó János (Csesztreg), Pergel Attila (Teskánd), Tóth-Pajor Szabolcs (Zalakomár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában