39 percben…

2019.02.05. 20:00

ZTE FC – ETO FC Győr: Folytatás következik a három pontért

Szerdán 17.30 órától újra útjára indul a labda a ZTE FC–ETO FC Győr NB II-es labdarúgó- mérkőzésen. Az 51. perctől, 1-1-es állásról folytatódik a játék, Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője pedig továbbra is reméli: csapata bezsebeli a három pontot.

Kerkai Attila

A zetés Kocsis (fehérben) kerül földre két győri játékos között. Ha újra játszik, a sárgája miatt neki vigyáznia kell

Fotó: Pezzetta Umberto

A vasárnapi körülmények

Hosszúra nyúlik tehát a két csapat mérkőzése, hiszen vasárnap kezdték, de csak szerdán este fejezik be a találkozót. A játéktér vasárnap este alkalmatlan volt a folytatásra a lezúduló, hatalmas mennyiségű (havas) eső miatt, de hétfő reggel akár már játszhattak volna rajta a csapatok. Ahogy szerdán sem lesz gond vele, továbbra is működik a fűtés a vasárnapi, már-már ítéletidőben viszont ez sem segített.

Dobos Barna, az egersze­giek vezetőedzője is felidézte a vasárnapi körülményeket:

– Azt gondolom, hogy a játékvezető megvárta azt a határt, amikor már végérvényesen nem lehetett játszani. Utólag azt kell mondani, hogy hamarabb is beszüntethette volna a játékot. Alapvetően jó döntést hozott a mérkőzés játékvezetője – mondta el Dobos Barna, aki érzékeltette a körülményeket is.

A zetés Kocsis (fehérben) kerül földre két győri játékos között. Ha újra játszik, a sárgája miatt neki vigyáznia kell Fotó: Pezzetta Umberto

– Főként a balesetveszély miatt örültünk, hogy nem kellett folytatni a játékot, s a játékosokat érdemes lett volna látni mindenkinek. Ilyet magam sem tapasztaltam még. Hiába mozogtak, a vizes felszerelésükben teljesen átfagytak, az egész testük remegett, de ugyanez volt a győriekkel is. A szünetben a szaunában próbáltuk valahogy felmelegíteni őket… Babatit azért is kellett lecserélni, mert egyfajta rosszullét kerülgette.

Mire lehet elég 39 perc?

A mérkőzés – remélhetőleg már sokkal jobb körülmények között – folytatódhat, 39 perc (plusz egy kicsi) áll a csapatok rendelkezésére. Ez ugye nincs egy félidő, de Dobos Barna szerint ennyi idő alatt is sok minden történhet.

– Majdnem egy félidőnk lesz, mely alatt lehet gólokat lőni, de kapni is – mondta a vezetőedző. – Elegendő az idő, hogy a szempontunkból pozitív, ugyanakkor akár negatív irányt is vegyen a találkozó, de mi az előbbit szeretnénk. Pontokat akarunk szerezni. Eddig senki nem jelezte felém, hogy betegség vagy sérülés hátráltatná, Babati is velünk edzett már hétfőn, így mindenkire számíthatok. Azt még nem döntöttem el, hogy a félbeszakítás pillanatában pályán lévőket küldöm-e vissza, vagy más lesz az összetétel. De mindenképpen győzni akarunk, mert kellenek a pontok!

Sok szó esett a mérkőzés folytatásával kapcsolatban, s egy kicsit érdemes felidézni a legújabb szabályokat. Az MLSZ tavaly óta érvényes előírása szerint a félbeszakadt találkozót attól a perctől kell folytatni, amikor a játék megszakadt, így például ha az első félidőben vet véget a játéknak Pillók játékvezető, akkor sem a teljes mérkőzést játszanák újra, hanem attól a perctől, amikor megszakadt. A mérkőzésen összegyűjtött lapok is „élnek” (ez a mi esetünkben Kocsis Gergőt érinti, a ­meccs addigi egyetlen besárgult labdarúgója) és az elhasznált cserék sem nullázódnak. A ZTE FC-nek és a Győrnek is 2-2 cserelehetőség áll majd rendelkezésére a maradék 39 percben.

Ahogy korábban is írtuk, a szerdai játékot ingyen tekinthetik meg a nézők úgy hazai, mint vendégoldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában