Városkörnyéki bajnokság kezdődött, iskolásokat is várnak játszani

2019.02.07. 19:29

Hazatér a Lenti Teke Klub

Idén már a városban játszhatja hazai meccseit a Lenti Teke Klub. Hiánypótló beruházásként nyílt meg nemrég a mumori városrészben a tekepálya.

Korosa Titanilla

Az NB III-as csapat. Állnak, balról: Horváth László, Pordán Tamás, Horváth Ferenc, Kovács Béla, dr. Tompos Árpád, Stángli Tibor, Rábel László. Elöl: Tiszai Zoltán, Takács Attila, Martin Mehnert, Horváth János, Németh Tamás, Markó Attila. A képről hiányzik: Balogh László

Fotó: Korosa Titanilla

– Húsz éve szerepel az NB III-ban a lenti tekecsapat, és jelenleg a második helyen áll – tudtuk meg Stángli Tibortól, a Lenti Teke Klub elnökétől. – Korábban a lenti pálya tulajdonosai felmondták a pályahasználatra vonatkozó megállapodást, ezért Reszneken tudtunk edzeni és játszani. Igyekeztünk így is egyben tartani a társaságot. Amikor hallottuk, hogy a Margaréta presszó tulajdonosa tekepályát tervez építeni, felvettük vele a kapcsolatot és megerősítettük az együttműködést, hogy januártól hazatérhessünk ide.

Stángli Tibor a 12 fős játékosállománnyal és a „saját” pályával reális esélyt lát a magasabb osztályba lépésre.

– Az NB III 14 csapata között még egy zalai van, a Zalaszentgrót – folytatta az elnök. – Több a vasi csapat, ezért sokat kell utaznunk. Az NB II-ben ez a teher csökkenne, mert ott több zalai tekeklub is szerepel. Az előrelépés feltétele, hogy legyen utánpótláskorú játékosunk, ezen is dolgozunk. Jó ötletnek tartom, hogy iskolásoknak szervezzünk tekézést, így talán többen kedvet kapnának, lenne merítési lehetőségünk az utánpótlást tekintve.

A csapat a következő hónapokban sorra hazai mérkőzéseket játszik, mindig szombaton 15 órától. Örömteli – tette hozzá a klubvezető –, hogy sokan járnak drukkolni.

Az NB III-as csapat. Állnak, balról: Horváth László, Pordán Tamás, Horváth Ferenc, Kovács Béla, dr. Tompos Árpád, Stángli Tibor, Rábel László. Elöl: Tiszai Zoltán, Takács Attila, Martin Mehnert, Horváth János, Németh Tamás, Markó Attila. A képről hiányzik: Balogh László Fotó: Korosa Titanilla

 

A lenti pályán amatőrök is megmutatják tudásukat, a február elején indult városkörnyéki bajnokság keretében. Drávecz Gyula alpolgármester elmondta: 18 csapattal zajlik a sorozat, mintegy 180 játékos részvételével. Az első forduló február 4-én indult, a mérkőzéseket hétköznap esténként játsszák, egy-egy napon 4 együttes mérkőzik. A tavaszi szezon 10 fordulóval május 22-ig tart, majd a nyári szünetet követően az őszi szeptember 2-án kezdődik. A zárófordulóra december 18-án kerül sor, majd egyéniben mérkőzhet a 12 legjobb női és férfi játékos december 20-án, illetve 21-én.

A Margaréta presszó tulajdonosai, Rábel László és felesége, Rábelné Péter Katalin a városkörnyéki tekebajnokság megnyitóján elmondta: véletlen ötletként merült fel a tekéző kialakítása, amit az önkormányzat és a tekecsapat is támogatott. A városban új lehetőség nyílt meg a sportág előtt a modern, kétsávos, öltözőkkel ellátott tekepályával.

– A pálya egész héten nyitva van, reggeltől estig – mondta Rábel László. – Bár az esték hétfőtől csütörtökig a városkörnyéki miatt foglaltak, illetve szombaton NB III-as meccsek vannak. A fennmaradó időben azonban bárki kipróbálhatja itt ezt a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában