Noszlopon kezdődik, Gyenesdiáson ér véget

2019.02.13. 19:10

Áprilisban indul a Pannonia Superior koronglövő csapatbajnokság

Több dunántúli sportlövő-egyesület összefogásával ez évben is megrendezik a Pannonia Superior koronglövő csapatbajnokságot. A hat eseményből álló versenysorozat áprilisban kezdődik s októberig tart.

Németh László (jobbról, a kép előterében), a Berúgsz-Jáger Team Lövészegyesület egyik legeredményesebb versenyzője, illetve Szilágyi Imre egy korábbi zalalövői versenyen Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A Pannonia Superior koronglövő csapatbajnokságot idén már negyedik alkalommal szervezik meg, s ahhoz két zalai egyesület, a zalalövői székhelyű Berúgsz-Jáger Team Lövészegyesület, illetve a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub is csatlakozott. A versenysorozatot egyrészt csapatbajnokság jelleggel szervezik meg, de a sportlövők egyéni teljesítményét is mérik. 2019-ben hat helyszínen zajlik a sorozat, április 14-én a Veszprém megyei Noszlopon tartják az első fordulót, május 5-én a Vas megyei Kemenesmagasi következik. Május 25-én a Berúgsz-Jáger Team zalalövői lőterén tartanak versenyt, aztán júniusban lesz még Uzsán, majd augusztusban Balatonfűzfőn is két nyári forduló, míg a bajnokság záró eseményét október 5-én a keszthelyi egyesület gyenesdiási lőterén tartják.

Németh László (jobbról, a kép előterében), a Berúgsz-Jáger Team
Lövészegyesület egyik legeredményesebb versenyzője, illetve
Szilágyi Imre egy korábbi zalalövői versenyen Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A versenysorozaton minden egyesületi tagsággal, illetve érvényes fegyvertartási engedéllyel rendelkező lövő részt vehet. A versenyt öt kategóriában – junior, szenior, veterán, női és elit – hirdetik meg. Junior lövőnek a 22 év alatti személyek, veteránnak az 56 év felettiek számítanak. A csapatbajnokságban egy-egy csapatot maximum nyolc fővel nevezhetnek az egyesületek. A végső díjazásban azok az egyéni versenyzők és csapatok részesülhetnek, akik vagy amelyek a kupasorozat minimum öt eseményén részt vettek.

Az év során a IV. Pannonia Superior eseményei mellett további koronglövőversenyeket is tartanak megyénkben. Március 23-án a Berúgsz-Jáger Team rendezi meg önálló versenyét Zalalövőn, majd egy hétre rá Gyenesdiás ad helyet a Szalonka Kupa elnevezésű versenynek. Augusztus 17-én ugyanitt a Helikon Kupáért szállnak versenybe a koronglövők, október 19-én pedig újra a zalalövői lőtéren tartanak szezonzáró versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában