Indul a harc az élvonalért

2019.02.01. 19:17

A ZTE FC vasárnap hazai pályán az ETO FC Győr ellen kezd

Megkezdődik a második felvonás a labdarúgó NB II-ben is, a tavasz pedig arra ad választ, hogy a ZTE FC-nek sikerül-e kiharcolnia az élvonalbeli tagságot, amelyre nagyon vágynak Egerszegen. Dobos Barna együttese a második, azaz feljutó helyről várja a folytatást, vasárnap (18.00), hazai környezetben a Győr lesz az ellenfele.

Kerkai Attila

A ZTE FC erősített új játékosokkal, de Kiss Máté, Bedi Bence (mindketten kékben) és Babati Benjamin (háttal) hármasa továbbra is erőssége a csapatnak

Fotó: Katona Tibor

A félidőn egyébként már túljutott az NB II mezőnye, hiszen decemberben két előrehozott tavaszi fordulót már megrendeztek. Vagyis, még 17 forduló van hátra a bajnokságból. Jelenleg a Gyirmót FC áll az élen 43 ponttal, második a ZTE FC (41), harmadik a Kaposvár (41), negyedik a Békéscsaba (36). Nagy valószínűséggel e négy együttes harcol majd a két feljutó helyért, ám a Vasast (33) sem lehet még leírni, amely az ősz végére igencsak magára talált. A ZTE FC átigazolásairól már írtunk, vagyis öt játékos érkezett (Farkas Balázs, Bobál Gergely, Miroslav Grumic, Kocsis Gergő, Bolla Bendegúz), távozott Horváth Krisztofer (SPAL Ferrara, kölcsönbe), Kulcsár Kornél (Budafok), Szasa Popin (Szeged 2011). Távozhat még, illetve kölcsönbe adhatják Balázs Zsoltot, Hudák Martint, Kónya Kornélt és Ekker Milánt.

Ami a várható riválisokat illeti, a Gyirmót a télen leigazolta Lipták Zoltánt Diósgyőrből, ketten távoztak (Szalánszki Gergő és Vólent Roland), és Kaposváron sem rendezték át különösebben a sorokat. Érkezett a somogyiakhoz a Vasastól Ádám Martin, és a saját utánpótlásból hoztak fel három fiatalt, hárman pedig távoztak (Andorka Péter, Csiszer Balázs, Kollega Krisztián). A Békéscsabához a már említett Vólent Roland érkezett Gyirmótról.

A ZTE FC számára az első akadályt az ETO FC Győr jelenti. A győriek nem tétlenkedtek az átigazolásoknál. Érkezett hozzájuk a szlovákiai Alan Kovác és az ukrajnai Vaszil Vaskeba, továbbá Petró Balázs (Haladás) és Szalánszki Gergő (Gyirmót), csütörtökön pedig az FTC-től szerezték meg Lovrencsics Balázst. Az ősz végén ugyanakkor elköszöntek Magasföldi Józseftől, Koltai Tamástól és Debreceni Andrástól, így mondhatni, hogy alaposan felfrissült a győriek kerete.

A ZTE FC erősített új játékosokkal, de Kiss Máté, Bedi Bence (mindketten kékben) és Babati Benjamin (háttal) hármasa továbbra is erőssége a csapatnak Fotó: Katona Tibor

A vasárnapi nyitánnyal kapcsolatban Dobos Barnát megkeresve, a ZTE FC szakvezetője avval indította a beszélgetést: a Győrnek olyan kerete volt már ősszel is, hogy a szakemberek és a szurkolók is joggal vártak volna tőle jobb szereplést. És a szakember kitart azon véleménye mellett, hogy az ETO tavaszra is éppen elég erős ahhoz, hogy 10. pozíciójánál előrébb végezzen.

– Akik érkeztek a télen, ők mind erősítést jelentenek és minőséget képviselnek – mondta el saját együtteséről Dobos Barna. – Őszi csapatunknál a védekezés terén akadtak gondok, ezen próbáltunk javítani, hogy masszívabbak legyünk. Úgy ítélem meg, és a felkészülési mérkőzéseink ezt igazolják, hogy sikerült előrelépnünk. Azt is hozzáteszem, az érkezőket még be kell építeni, s az is meglehet, hogy az első meccseinken még nem lesz gördülékeny minden. Folyamatában viszont egyre jobban kell majd teljesítenie a csapatnak, és ez a célunk.

– Változik-e a játékrendszer? – faggattuk tovább a vezetőedzőt.

– Változhat, s annyiban mindenképpen, hogy több rendszerben is tudunk már futballozni. Az alapjátékunk persze adott, de most bővíthettük a repertoárunkat, és ez is fontos.

– Hazai pályán kezd a csapat, tévés meccsen, így nagyobb figyelem irányul majd a találkozóra. Gondolom, a sikeres nyitány az első számú opciójuk erre a meccsre…

– Igen, de ezt szeretné az ellenfél is… A Győr kispadján egy régi barátom, Király József ül, szerintem ő és én is nyerni akarunk a másik ellen. A feljutás ugyanakkor nem egy meccsen dől el, de minden mérkőzésnek jelentősége van. Nem ennek a napnak kell élni, hanem a szezonnak, és mindent pontban mérnek. Hazai pályán egy siker biztosan nagy lökést adhat, természetesen ez a célunk. De még egyszer mondom, a Győr erős csapat, erre figyelni kell. El akarjuk érni a célunkat, a felkészülés alatt elvégeztük a munkát, most a játékosokon a sor. Továbbá mindenki segítségére számítunk, így természetesen a közönségre, a városra, a támogatókra, hiszen ha valaki kilóg ebből a sorból, akkor nehezebb dolgunk lesz. A bajnokság az utolsó fordulóig tart, addig kell az álmainkat megvalósítani. Bízunk a játékosokban, és abban is, hogy mindenkinek örömteli szezonja lesz.

Dobos Barna a vasárnapi találkozóval kapcsolatban elmondta, Farkas Balázs még sérült, és nehezítette a munkájukat az is, hogy többen influenzás megbetegedéseken estek át a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában