„Bobál van olyan jó játékos…”

2019.02.07. 19:00

A ZTE FC-nek a szerencse is kellett a sikerhez, ami jól jött a zalaiaknak

A befejezett és végül 3-2-es zalai sikert hozó ZTE FC–ETO FC Győr NB II-es mérkőzésen nem volt egyszerű kiharcolni a győzelmet, amihez a szerencse is kellett a ZTE FC-nek.

Kerkai Attila

Bobál Gergely (fehérben) a meccs hőse lett, hiszen két gólt szerzett

Fotó: Szekeres

A vasárnap 1-1-es állásnál félbeszakadt, és szerdán, az 51. perctől folytatódott találkozó szűk egy félidejébe sok minden sűrűsödött bele. Például három gól, de volt még kapushiba, majd kapusbravúr, jó csatárteljesítmények és vitatott játékvezetői döntés. Fordulatos, változatos meccset láthattunk, amivel nem azt akarjuk állítani, hogy parádés is lett volna a szerdai játék. Ám hogy izgalmas volt, ehhez kétség sem férhetett.

A ZTE előbb vezetett Barczi révén, de gyorsan jött a válasz, amikor a kilépő Lovrencsiccsel szemben Zöldesi Illés kapus bizonytalanul futott ki. A ZTE FC fiatal hálóőre később aztán a jól játszó Lovrencsics Balázs két nagy helyzeténél is bravúrral mentett. Alighanem, ha nem teszi ezt, a Győr elviszi a három pontot. Végül a ZTE örülhetett: Bobál Gergely és Völgyi Dániel találkozása után Bobál 11-esből győztes gólt lőtt. Tudósításunkban úgy fogalmaztunk, hogy a győri fiú fellökte a zalait, hiszen ahol mi ültünk, abból a szögből ezt lehetett látni. Ám a jelenetet visszanézve el kell ismerni: nem tűnt ennyire egyértelműnek a szituáció.

Bobál Gergely (fehérben) a meccs hőse lett, hiszen két gólt szerzett
Fotó: Szekeres

A mérkőzés után Király József, az ETO mestere így beszélt a látottakról:

– Saját magamat is hibáztatom, hogy nem kiabáltam rá a játékosomra, de ő is felelős a történtekért – mondta a győri szakvezető. – Bedobás előzte meg ezt a helyzetet, és készültünk rá, hogyan álljunk fel. Azt, hogy volt-e a két játékos között kontaktus, majd meg kell néznem, de Bobál van olyan jó játékos, hogy egy ilyen hibát kihasználjon.

Hogy mi történt, azt Bobál Gergelytől is megkérdeztük, aki ugyebár a meccs hőse lett, hiszen két gólt szerzett.

– Grumic beadására ketten érkeztünk, én beléptem a védő elé, s ami biztos, hogy összeértünk – mondta Bobál Gergely. – Azt nem tudom, hogy egy másik játékhelyzetben ugyanezért milyen döntés született volna. Lehet, ha a mezőnyben történik, le sem fújják, mindenesetre most a játékvezető büntetőt ítélt. A győzelem nagyon kellett, és hihetetlenül boldogok voltunk. Nagyon rövid idő állt a két csapat rendelkezésére ezen a csonka találkozón, amire nehéz volt felkészülni.

A ZTE FC vasárnap Békéscsabára utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában