Kicsinosított csarnokban és bennmaradási reményekkel

2019.02.15. 18:26

A Tungsram szombaton újra itthon mérkőzik

A Tungsram SE Nagykanizsa NB I B-s férfi kézilabda-együttese a tabella tizenegyedik helyéről várja a bajnokság hétvégi folytatását a Nyugati csoportban és a kanizsaiak szombaton 17 órától a Tatai AC legénységét fogadják. Immár a kicsinosított, és a remények szerint a sportág helyi fellegvárává váló korábbi Vasút-, illetve NTE-csarnokban, az Ady utca 68. alatt.

Kühne László

A Tungsramnál január 3-án kezdték a felkészülést a férfi másodosztályú keret tagjai és nem kevés edzésmunkát fektetett beléjük a szakmai stáb. Közben edzőmeccsekkel, tornákkal „törve meg” a monotonitást, illetve hogy lemérhessék azt, hol is tartanak adott időszakukat követően.

– Kisebb-nagyobb nehézségek persze akadtak a másfél hónapos időszakunk alatt, de úgy érzem, nem lehet okunk a panaszra, ami az elvégzett munkát illeti – mondta el Madarász Péter, a Tungsram férfi együttesének trénere. – Ami hátráltatott minket, az néhány játékos esetében sérülés, vagy betegség volt, de mindezeket sikerült áthidalnunk. Talán egyedül Nagy Attilának kétséges még a hétvégi szereplése. Neki a dereka rakoncátlankodik, ugyanakkor bízunk abban, hogy ő is rendelkezésünkre állhat majd a tataiak ellen.

A Tungsram Nagykanizsa SE csapatának tagjai már kezdik belakni a felújított csarnokot és a tavasz során
bőven lesz lehetősége a közönségnek is itt szurkolni csapatuknak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A Komárom-Esztergom megyeiek ellen lehet törlesztenivalója a kanizsaiaknak, hiszen a bajnokság nyitó fordulójában a Tata saját otthonában 23-19-re győzött, és ez megadta az alaphangot szereplésükhöz. A szombati vendégek jelenleg ötödik helyen állnak a táblázaton, viszont a dél-zalai­aknak nincs mitől tartaniuk.

– A pontvadászat második szakaszában tizenegy találkozónkból nyolcat hazai környezetben játszunk, hiszen az ősszel alig játszottunk idehaza a csarnok felújítása miatt. A cél nem is lehet más, minthogy minél több összecsapást megnyerjünk. Nem utolsósorban, a győztes meccsekkel pedig a bennmaradást harcolnánk ki, amely egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek a számunkra.

A bajnoki program szerint a Tungsram tehát hazai pályán kezd szombaton 17 órától a Tatai AC ellen, ráadásul a tavaszi szezonban valamivel több itthoni fellépése is lesz a nagykanizsaiaknak, lévén az ősz folyamán többször is felcserélték ellenfeleikkel a pályaválasztói jogot. Ennek ismeretében egyáltalán nem tűnik kivitelezhetetlennek egy jó tavaszi szereplés. Főleg úgy, hogy a játékosállomány sem rossz Madarász Péter edző keze alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában