Folytatódik a bajnokság

2019.01.24. 19:10

Mindkét zalai sakkcsapat idegenben ül asztalhoz vasárnap az NB I-ben

Vasárnap az idei első (összességében 4.) forduló következik a sakkcsapat NB I-ben. A folytatást a címvédő Tungsram Aquaprofit Nagykanizsa SK a 4., míg az újonc Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK a 7. helyről várja.

Kerkai Attila, Kühne László

A kép a legutóbbi zalai rangadón készült. Idén április végén találkoznak, újra Kanizsán Fotó: archív/SZA

A sakk élvonalban 9 fordulóból áll a szezon, és a küzdelem nem oda-visszavágós alapon zajlik. És a csapatok a szezont kezdő kereteken és a táblasorrenden sem változtathatnak menet közben. Ettől függetlenül érdekes, ki milyen reményekkel indítja 2019-et.

A Z. Csuti-Hydrocomp SK szakmai vezetője, Horváth Tamás elmondta: céljuk továbbra is a bennmaradás. Ebből a szempontból most fontos szakasz következik, kezdve a vasárnapi, Kőbánya SC elleni idegenbeli találkozóval, majd folytatódik a Makó és a Pénzügyőr elleni mérkőzéssel.

– Ezen a három találkozón a lehető legtöbb pontot szeretnénk megszerezni, hisz a záró három körben a Haladás, a Paks és a Nagykanizsa következik – fogalmazott Horváth Tamás. – Úgy néz ki, a Szeged lesz az egyik kieső, de a másik búcsúzó pozícióba négy-öt csapat is beleeshet. A folytatásra készültünk, a profi versenyzőink tornákon szerepeltek, a többiek itthon. A legnagyobb gond az, hogy az egerszegi mag, ideértve magamat is, kissé megöregedett. Sakkban hatalmas az információáramlás, ezt követni kell, ami egy fiatalnak talán jobban megy. A Kőbánya vendégei leszünk, amely középcsapat, benne orosz és ukrán mesterekkel. Első táblásuk, a nagyon tehetséges Gledura Benjamin a héten hollandiai szupertornán versenyez, és nem bánnám, ha nem érne haza időben… Igyekszünk a legjobb összeállításban asztalhoz ülni, és pontokban reménykedünk.

A kép a legutóbbi zalai rangadón készült. Idén április végén találkoznak, újra Kanizsán Fotó: archív/SZA

A címvédő Tungsram Aquaprofit NSK együttese a fordulóban a Duocor-Makói VSE vendége lesz vasárnap.

A kanizsaiak az első körben, a DVTK-tól elszenvedett vereség után „kiegyenesedtek”, hiszen két győzelmet is elkönyvelhettek, ugyanakkor a mostani pontszámítás alapján egy botlás után nehezebb javítani. A dél-zalaiak ahhoz a Makóhoz látogatnak, mely jelen pillanatban kilencedik, tehát utolsó előtti a tabellán.

Az immár tizenegyszeres bajnok klubnál természetesen biztos győzelmet várnak, és ennek nem csak az az alapja, hogy a két együttest jó néhány helyezés választja el a táblázaton. További érv a kanizsaiak sikere mellett, hogy az elmúlt két szezonban 9,5:2,5-re, illetve 10:2-re nyertek ebben a párharcban Ribli Zoltánék. Mindkét alkalommal a bajnokság első szakaszában találkoztak a csapatok és tulajdonképpen még most is az első fázisát írják a bajnokságnak, talán csak annyi a különbség, hogy az úgymond pályaválasztó ezúttal a dél-alföldi egyesület lesz. Ami persze mit sem változtat azon, hogy a Tungsram Aquaprofit NSK-nak nagy szüksége van a sikerért járó két bajnoki pontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában