Teremlabdarúgó-torna

2018.12.12. 20:16

Újra fővárosi siker a 23. Karácsony Kupán

Lassan negyedszázados évfordulóhoz érkezik a Karácsony Kupa öregfiúk teremlabdarúgó-torna, ám még két évet várni kell a jubileumra. Az idén 23. alkalommal megrendezett viadalon hét csapat mérte össze tudását a keszthelyi Csokonai Sportcsarnokban, ahol a tavalyi győztes 1. FC Corrado megvédte címét.

Kerkai Attila

A tornagyőztes 1. FC Corrado Fotó: a szerző

Noha a részt vevő hét csapat körmérkőzést játszott egymással, mégis úgy alakult, hogy az utolsó összecsapás gyakorlatilag a döntővel ért fel. A két fővárosi csapat, a Jeges FC és az 1. FC Corrado mérkőzésének tétje az volt: aki győz, az egyben a tornát is megnyeri, ugyanakkor pontosztozkodásuk esetén hévízi győzelem született volna a viadalon.

A tornagyőztes 1. FC Corrado Fotó: a szerző

Végül izgalmas csatában a Corrado együttese 1-0-ra győzött a Jeges FC ellen, így címvédés történt, a második helyre a Monéta Pénzváltó Hévíz ért fel, harmadik lett a Balatonkeresztúr, végső vereségével pedig a negyedik helyen zárt a Jeges FC.

– Örülök, hogy sikeresen lezajlott a tornánk, ráadásul nem kis izgalmak maradtak a végére – mondta a torna fő szervezője, Galántai Tibor, hozzátéve, az ünnepélyes eredményhirdetés ismét közös vacsora keretében történt meg. – Az évek során egy kicsit több is lett ez a viadal egy egyszerű öregfiúk tornánál. Még két év kell a 25. évfordulóhoz, és addig már semmiképpen nem hagynánk abba.

A 23. Karácsony Kupa öregfiúk torna végeredménye: 1. FC Corrado, 2. Monéta Pénzváltó Hévíz, 3. Balatonkeresztúr, 4. Jeges FC, 5. Hévízi Öregfiúk, 6. Magyar Borászválogatott, 7. Sármellék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában