Labdarúgó NB II.

2018.11.04. 15:49

Gyenge futballal, simán kikapott a ZTE FC a Budaörstől

A labdarúgó NB II 15. furdulójában a ZTE FC együttese vasárnap a Budaörs vendége volt. A tabellán második egerszegiek gyenge futballal „rukkoltak” ki, s nem is lehetett a vége más, mint sima hazai győzelem...

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

Budaörs – ZTE FC 2-0 (2-0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 250 néző. Jv.: Pillók (Lémon, Bertalan).

Budaörs: Demjén – Menyhárt, Tányéros, Fényes (Kékesi, 54.), Medgyes – Kesztyűs, Végh, Lengyel (Csobánki, 70.) – Sajbán Máté, Csiki (Fejős, 23.), Czvitkovics. Vezetőedző: Bognár György.

ZTE FC: Zöldesi – Kónya, Kiss M., Devecseri, Gergényi – Bedi, Hudák – Babati (Gajdos, 46.), Barczi, Madarász (Horváth K., 46.) – Novák (Balázs Zs., 65.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Csiki (13.), Sajbán Máté (37.).

Sárga lap: Barczi (35.), Hudák (81.).

A második helyezett ZTE FC a hetedik Budaörs otthonába volt hivatalos, ami ugyebár a tatabányai Grosics Gyula Stadiont jelenti. Az egerszegieknél Gajdos Zsolt már a kispadon foglalt helyet, s remek, futballra ideális időben indulhatott a találkozó. Nem sok minden történt kezdetben a két hazai próbálkozáson kívül, aztán a 8. percben Babati lépett ki középen, emelését pedig a visszaérkező Demjén kapus a gólvonalon csípte el. A 13. percben viszont már vezetett a Budaörs. Sajbán Máté futott le az alapvonalig, balról emelt középre, ahol Csiki kibújt Gergényi mögül és 6 méterről bólintott a kapu bal oldalába, 1-0. Még bátrabban kezdett el játszani a Budaörs, a ZTE FC-nek pedig nem sok momentuma volt a találkozón eddig. Ám érezte, hogy váltani kell, így át is vette az irányítást. A 21. percben szöglet után Bedihez került a labda, aki 16 méterről lőtt, ám a gólvonalon Demjén nagyot védett. A 25. percben Barczi kapott remek labdát középen, egyedül vezette a labdát a kapusra, megpróbálta elvinni mellette, de Fényes beérte és tisztázott. Óriási gólszerzési lehetőség volt ez is. Kár volt érte, hiszen a Budaörs szórványos ellentámadásaiból a 37. percben nőtt az előny. Sajbán Máté vezette a fel a labdát, nem támadták, majd 15 méterről laposan, higgadtan helyezett a bal alsó sarokba, 2-0. Ez így már komoly hátránynak tűnt a ZTE FC szempontjából, de persze nem ledolgozhatatlannak, hiszen hátra volt még egy félidő.

Fotó: Szekeres Péter

A második félidőre kettős cserére határozta el magát Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője, aki pályára küldte Horváth Krisztofert és Gajdos Zsoltot (Madarászt és Babatit váltották). A zalaiaknak akadt pár ígéretes megindulása, de a ZTE FC igazából nem tudta nyomás alá helyezni az ellenfelet. Az egerszegiek játékából hiányzott az átütőerő, s ahogy telt az idő, az a Budaörsnek kedvezett. Előbb Gajdosnak volt egy lövése, de nem túl erős, majd a másik oldalon Lengyel lökete annál nagyobb volt, de mindkétszer hárítottak a kapusok. Balázs Zsoltot is pályára küldte Dobos Barna, a támadó mindjárt egy kapufás lövéssel nyitott, majd a 66. percben Barczi lövését Tányéros a gólvonalról vágta ki. Ettől függetlenül a ZTE FC gyengén futballozott, a Budaörs pedig távoli lövésekkel folyamatosan veszélyeztette Zöldesi kapuját, aki rendre hárított és csapata legjobbja volt ezen a napon. Egy gól talán a zalaiaknak még visszahozta volna a reményt, hogy esélyük legyen kiharcolni a döntetlent, de az egerszegiek erőtlenül, kevés elképzeléssel futballoztak. A vereségén túl a nagyobb meglepetés a ZTE FC gyenge játéka, így a bajnokságban egy nyolcmérkőzéses veretlenségi szériának is búcsút intett. A Budaörs győzelme abszolút megérdemelt.

A ZTE FC egy valaminek mégis örülhet. A többi délutáni eredmény úgy alakult, hogy vereségével is megőrizte a tabellán elfoglalt második pozícióját.

A 15. forduló további eredményei: Vác FC – Békéscsaba 1-1, Tiszakécske – Kaposvári Rákóczi 2-1, Mosonmagyaróvár – Monor 0-2, Kazincbarcika – Vasas 2-1, Soroksár – Csákvár 1-1, Dorog – ETO FC Győr 4-3, Budafok – Cegléd 1-2.

17.00: Gyirmót FC – Siófok.

18.00: Balmazújváros – Nyíregyháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában