Labdarúgás nb II

2018.11.09. 18:28

Az egerszegiek Budafokra utaznak a labdarúgó NB II-ben

A labdarúgó NB II 17. fordulójával kéthetes, intenzívebb időszakot zár le, illetve november 25-ig tartó szünetet vezet fel a mezőny. A ZTE FC vasárnap (13.30) a kieső helyen álló Budafok vendége lesz.

Kerkai Attila

Babati gyirmóti védőkkel szemben. A ZTE fél szemmel az éllovasra is figyel Fotó: archív/Pezzetta

A ZTE FC fontos sikert ért el szerdán hazai pályán a Cegléd ellen. Ahogy beszámoltunk róla, áldozattal is járt a siker, hiszen a győztes gólt szerző Balázs Zsolt agyrázkódást szenvedett, s biztosan kihagyja a vasárnapi találkozót. Hiá­nyozni fog az eltiltott Zoran Lesjak is, viszont visszatérhet a pályára Hudák Martin.

A Budafoki MTE öt mérkőzés óta nem szerzett pontot, de épp emiatt lehet veszélyes ellenfél, hiszen az „életééért küzd”. A már Csizmadia Csaba által irányított Budafok szerdán a Tiszakécske otthonában kapott ki 3-0-ra, ami után szakvezetőjük úgy nyilatkozott, hogy csalódott néhány játékosában, és hiányolta az érzelmet a futballjukból. Hogy az érzelmek éppen vasárnap törnek-e elő, még nem tudni, ám az biztos, hogy a BMTE védője, Króner Martin sok ismerőssel találkozik ezen a napon, hiszen négy szezont is eltöltött a kék-fehéreknél.

Babati gyirmóti védőkkel szemben. A ZTE fél szemmel az éllovasra is figyel Fotó: archív/Pezzetta

A ZTE FC célja egyértelműen a győzelem, ezzel maradhat ott biztosan mostani pozíciójában, vagyis a feljutó helyen. Dobos Barna vezetőedzőnek a sérülések miatt kell újra kidolgoznia a taktikát.

– Nehezíti a támadójátékunkat, hogy Balázs Zsolt kiesett, ez látszott a Cegléd ellen is, hiszen a taktikánk rá épült volna – mondta Dobos Barna. – Vasárnap győzelemre készülünk. Azt kell elérni, hogy az akaratunkat érvényesítsük, akkor nem lehet nagyobb baj. A Budafok sorozatban szenvedte el a vereségeket, erre figyelni kell, hisz kiszámíthatatlan, most mivel rukkol ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában