Labdarúgás

2018.11.06. 19:35

A ZTE FC a Cegléd ellen folytatja a labdarúgó NB II-ben

Hétközi játéknappal folytatódik a labdarúgó NB II sorozata: a 16. forduló keretében szerdán (19.00) a második helyezett ZTE FC a legutóbbi három fordulóban „feltámadó” Ceglédet fogadja. Ettől függetlenül a ZTE FC célja nem lehet más, csakis a győzelem, és erre is készülnek az egerszegiek.

Kerkai Attila

ZTE FC-Diósgyőr Magyar Kupa

A ZTE FC együttese egy esetleges győzelemmel gyorsan „lezárhatja” a Budaörs elleni legutóbbi mérkőzését, melynek keretében kikapott (2-0). A zalaiak tudják, miben hibáztak legutóbb, és nem is kérdés, hogy a fővárosi találkozón a helyzetkihasználás terén nem jöttek össze a dolgok, pedig számos gólszerzési lehetőségük volt a kék-fehéreknek. Dobos Barna, a zalai együttes szakvezetője is abban bízik, hogy játékosai a (közel)jövőben jobb döntéseket hoznak majd a kapu előtt.

A mai ellenfél, a Cegléd csapata ugyan a 15. helyen áll a tabellán, azonban legutóbbi három mérkőzését megnyerte, erre is figyelni kell. A zalaiak szakvezetője optimistán tekint a mérkőzés elé.

– Előzetesen azt gondolom, hogy más típusú mérkőzést játszunk majd, mint Budaörsön vagy a Diósgyőr elleni kupatalálkozón – mondta el Dobos Barna, amikor a mérkőzéssel kapcsolatban megkerestük. – Egységesen védekező együttesről van szó a Cegléd esetében, amely nem cifrázza túl a támadásait sem, hanem igyekszik a lehető legegyszerűbben befejezni azokat. Azt gondolom, hogy kevesebb helyzetünk lesz ellenük, éppen ezért pontosabbnak kell lennünk a kapu előtt. Természetesen nem arról van szó, hogy ne akarnánk minél több ziccert kialakítani, és ne akarnánk ezek közül a lehető legtöbbet kihasználni. Ám arra készülök és a csapatot is így készítem fel, hogy egy felszabadultan játszó Cegléd érkezik, s nem állunk könnyű mérkőzés előtt. Az a feladat, hogy minőséget nyújtsunk, és akkor a szervezett ellenfelet kreativitással fel lehet törni.

ZTE FC-Diósgyőr Magyar Kupa Fotó: Katona Tibor

A ZTE FC együtteséből öt sárga lap miatt ezúttal hiányzik majd Hudák Martin, aki eddig kihagyhatatlan volt az együttesből. Evvel kapcsolatban Dobos Barna annyit jegyzett meg, hogy most ilyen időszakot élnek meg, de meg kell oldani ezt is.

– Kissé foghíjasak lettünk az eltiltások és a sérülések következtében a védelemben és a középpályán, de ezt a nehéz feladatot meg kell tudnunk oldani – fogalmazott a szakvezető. – Ezt minden csapat megérezné, azonban nincs idő a sajnálkozásra, és mi sem tesszük ezt. Erősíteni akarjuk a pozíciónkat, a győzelem a cél, amivel nagyot léphetnénk megint előre, de nem lesz sétagalopp ez a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában