Háromnapos meccsdömping jön

2018.09.11. 20:01

Péntektől Göcsej Kupa: újra erős mezőny jött össze

Péntektől vasárnapig rendezik meg az egerszegi Zalakerámia Sportcsarnokban a Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupát, amely színvonalas vetélkedéseket ígér két héttel a férfi és a női élvonalbeli rajt előtt.

Kerkai Attila

Brendon Thompson, a ZTE KK légiósa is ott lesz csapatában Fotó: PU

A kosárlabda Göcsej Kupa felkészülési torna minden túlzás nélkül állítható, hogy a zalai sportélet egyik kiemelkedő eseménye évről évre. Nem véletlenül, hiszen már csak egyetlen sorszám választja el attól, hogy kimondva is fél évszázados múltra tegyen szert, de az eltelt 49 esztendőben is megannyi élmény kötődik hozzá és emlékezetes csata. Az elmúlt években ugyan a résztvevők száma csökkent, ám a színvonal nem, és a szervező Zala Megyei Kosárlabda Szövetségnél büszkék erre.

Az idei, Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa négy-négy férfi és női csapatot vonultat fel, s valamennyi minőséget takar. A férfi mezőnyben a Zalakerámia-ZTE KK és az Egis Körmend sem hiányozhat az indulók közül, új csapatok alakulnak mindkét vidéki fellegvárnál, ezért is várják kíváncsi szemek, vajon két héttel a bajnoki nyitány előtt hol tartanak a felkészülésben. A két régi rivális szombat esti összecsapása minden bizonnyal olyan érdeklődésre tart majd számot, amit sokan megirigyelnének. A szlovák bajnok BK Levicki Patrioti és az osztrák UBSC Raiffeisen Graz (a ZTE KK korábbi edzője, Milos Sporar a szakvezető) teszi teljessé a férfi mezőnyt.

Brendon Thompson, a ZTE KK légiósa is ott lesz csapatában Fotó: PU

A női mezőny talán a férfiakén is „túltesz”, legalábbis abból a szempontból, hogy itt lesz a női bajnokság legutóbbi ezüstérmese, egyben a Magyar Kupa győztese, az Atomerőmű KSC Szekszárd, a bajnoki harmadik helyezett CMB CARGO UNI Győr és a meglepetésre negyedikként zárt ZTE NKK. No és az orosz bajnokság 4. helyezettje, a BC Enisey Krasnoyarsk, amely a nemzetközi porondon is jegyzett csapatnak számít.

A torna fő szervezője, dr. Villányi Antal is azt emelte ki, hogy a minőségi vetélkedés mellett fontos, hogy a női és a férfi torna is körmérkőzéses rendszerben zajlik, hiszen felkészülési viadalról van szó, ami három nap három mérkőzést takar valamennyi résztvevőnek. Márpedig ez, versenykörülmények között komoly terhelést ad a csapatoknak, ami a felkészülésüket segíti elő.

– Jóllehet a főszervezői teendőket látom el, ám mostanra már egy csapat is kialakult, amely a szervezésben segít, hiszen mára annyira szerteágazó feladat már, hogy minden zökkenőmentes legyen – fontosnak tartotta megemlíteni dr. Villányi Antal, és azt is:

– A felnőttekével párhuzamosan néhány éve megtörtént a „faültetés”, hiszen az ifjúságiak számára is zajlik a Göcsej Kupa, most már fiúk és lányok részére egyaránt. Felkészülési tornánk abból a szempontból is egyedülálló, hogy másutt nem rendeznek egyszerre nők és férfiak számára ilyen tornát, s ez is különleges hangulatot ad a viadalnak.

A Göcsej Kupára napijegyek válthatók, külön diák és nyugdíjas belépőkkel. A 70 év feletti és a 6 év alatti sportbarátok számára ingyenes a belépés.

A Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa programja. Péntek, 15.00: BC Enisey Krasnoyarsk–CMB CARGO UNI Győr. 17.00: Atomerőmű KSC Szekszárd–ZTE NKK. 18.30: megnyitóünnepség. 19.15: Zalakerámia ZTE KK–UBSC Raiffeisen Graz. Körmend, sportcsarnok, 18.00: EGIS-Körmend–BK Levicki Patrioti.

Szombat, 13.00: BC Enisey Krasnoyarsk–Szekszárd. 15.00: Gra–BK Levicki Patrioti. 17.00: ZTE NKK–Győr. 19.00: Zalakerámia ZTE KK–Körmend.

Vasárnap, 10.00: ZTE NKK–BC Enisey Krasnoyarsk. 11.45: Győr–Szekszárd. 13.45: Körmend–Graz. 15.45 BK Levicki Patrioti–Zalakerámia ZTE KK. 17.15: eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában