Elsődleges a csapatépítés

2018.09.13. 21:10

A ZTE KK és a ZTE NKK céljai a pénteken kezdődő 49. Göcsej Kupán

Péntektől vasárnapig tart az idén a Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa-sorozat, melyen négy-négy női, illetve férfi csapat vesz részt. A két, élvonalbeli zalai együttes szakvezetőjét kérdeztük a nyitány előtt arról, milyen elvárásaik vannak a háromnapos tornán csapataikkal szemben és mire koncentrálnak leginkább két héttel a bajnoki nyitány előtt.

Kerkai Attila

A ZTE KK fiatal játékosai közül Papp Péternek (fehérben) is újabb bizonyítási lehetőséget kínál a háromnapos torna Fotó: Pezzetta

A férfi mezőnyt a Zalakerámia-ZTE KK mellett az örök rivális Egis Körmend, a szlovák bajnok BK Levicki Patrioti, és az osztrák UBSC Raiffeisen Graz alkotja.

– Elsősorban az összeszokottságon kell csiszolnunk, és ismét jó ellenfelekkel játszhatunk – mondta el a torna kezdete előtt Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzője. – A múlt heti, Lasko ellen egy remek ellenféllel játszottunk, jó volt a védekezés és a támadás, nyertünk is, de ezen is van még javítani, hiszen sok távoli kosarat kaptunk. A csapatvédekezés hatékonysága majd idővel érik össze, s ez is az összeszokottsággal van összefüggésben. Nyilván bő rotációval játszunk a torna során, hiszen továbbra is az a cél, hogy a keret fiatal játékosai között megtaláljuk azokat, akik a szezon során több szerephez juthatnak. Akadnak kisebb sérülések, de komolyabb nincs.

Horti Dóra rutinjával nincs gond, de most még ő is új játékosnak számít a ZTE NKK-nál Fotó: Pezzetta Umberto

A nőknél a ZTE NKK, az Atomerőmű KSC Szekszárd, a CMB CARGO UNI Győr és az orosz BC Enisey Krasnoyarsk száll harcba egymással.

– Elsősorban azt várom a tornától, hogy az együtteshez a nyáron csatlakozott öt új játékos még jobban összeszokjon – ezt már Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője mondta.

A ZTE KK fiatal játékosai közül Papp Péternek (fehérben) is újabb bizonyítási lehetőséget kínál a háromnapos torna Fotó: Pezzetta

– Az ő csapatba építésük még tart, s három kiváló ellenfél ellen gyakorolhatjuk ezt. Azt el kell még mondanom, jelenleg leterhelt a csapat, s a fáradtságból fakadóan szeretnénk elkerülni az újabb sérüléseket. Nadia Parker valószínűleg nem játszik, és Hegedüs-Őri Györgyinek van panasza. A játékperceket el kell osztanunk a keret tagjai között, az eredmény most nem számít, de örülünk, hogy ilyen kiváló ellenfelekkel mérkőzhetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában