Helyi sport

2018.08.28. 19:56

Veiland Violetta Szuper Liga-győztesVeiland Violetta Szuper Liga-győztes

A hét végi, két napos Magyar Szuper Liga döntőjét Budapesten, az MTK vadonatúj atlétikai stadionjában rendezték. Zalaegerszegről három Zalaszám ZAC atléta vívta ki a jogot a részvételre.

Kerkai Attila,

Veiland Violetta biztosan tartja formáját Fotó: Katona Tibor

Veiland Violetta előbb a diszkosszal melegített be a versenyre. Ebben a versenyszámban 39,50 m-ig jutott, amivel a 6. helyen végzett. Takács Dóra 42,32 m-es eredménnyel viszont alig maradt le a dobogóról, végül a 4. helyezést érte el.

Fél óra múlva viszont már Veiland Violetta percei következtek. A súlylökő kört ugyanis végig ő uralta, s négy, közel egyforma, 14 méter feletti dobással is magabiztosan vezette a mezőnyt. Az utolsó két dobása már a 15 m-es vonalon túl ért talajt, s végül 15,21 m-es jó teljesítménnyel a felnőttek mezőnyében is megnyerte a Szuper Liga sorozatát. Takács Dóra is döntős volt, ő 10,98 m-rel 8. lett.

Az első versenynapon Zalaegerszegről Szűcs Valdó képviselte az atlétika élvonalát. Az Angliában egyetemista zalaegerszegi fiatalember egész évben kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott, de amikor kellett, mindig odatette magát a bajnokságokon. Így volt ez most is, hiszen a 110 m-es gátfutás döntőjében Baji Balázs mögött 14,29 mp-es teljesítménnyel ezüstérmes lett.

Veiland Violetta biztosan tartja formáját Fotó: Katona Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában