Vasárnap roncsderbi bajnoki futamok

2018.08.17. 19:12

Ünnepnap a jubiláló Göcsej Ringen

Maratoni autós programmal ünnepli tizedik születésnapját a hosszú hétvégén a roncsderbisek zalai zarándokhelye, a Göcsej Ring.

Varga Andor

Egy évtized alatt sok jó versenyt látott a pálya Fotó: archív

De előbb még essék szó az országos bajnokság 5., ádándi futamáról, ahol aszfalttal és murvával vegyesen borított pályán zajlott a verseny. A Kustánszeg SE tagjai jól teljesítettek, továbbra is másodikok az összetettben a címvédő Szombathely mögött, míg a Kerkabarabás a 4. helyen áll.

Egy évtized alatt sok jó versenyt látott a pálya Fotó: archív

Eredmények. Szuper: 3. Ungi Károly (Kustánszeg), 4. Kober Martin (Kerkabarabás). Épített: 1. Thomas Labi (Kerkabarabás). Széria nagy: 5. Kober Martin, 6. Végh Zoltán (Kustánszeg). Széria kicsi: 4. Horváth Gábor (Kerkabarabás). Női: 1. Szabó Brigitta, 5. Balogh Kinga (mind Kustánszeg). Ifi2: 1. Bakos Bence, 2. Klitza Dominik (Kustánszeg). Ütközéses: 1. Ungi Károly, 2. Szabó Brigitta, 3. Bicsák Norbert, 4. Karbovszky Ferenc (mind Kustánszeg).

A hosszú hétvégén pedig a 10 éves Göcsej Ringen folytatódik a bajnokság, ahol a 6. futamot vasárnap (augusztus 19.) bonyolítják le, a szokott rend szerint. Hétfőn 10 órától a születésnap jegyében terepjárós verseny, illetve szabad kategóriás autózás veszi kezdetét – tudtuk meg Lakatos Dezsőtől, a Kustánszeg SE elnökétől. Délután két órától újabb különlegesség következik: egyórás megbízhatósági verseny kezdődik, amit az a pilóta nyer meg, aki az adott idő alatt a legtöbb kört teljesíti a pályán autójával. Ezután sárgyorsulás következik, de lesz tolatási és kerékcsereverseny is. Minden viadal nyitott, bárki jelentkezhet, aki rendelkezik megfelelő autóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában