Beharangozó

2018.08.03. 19:30

A ZTE FC vasárnap a Csákvár ellen itthon is bemutatkozik

Nagy várakozás előzi meg a ZTE FC labdarúgócsapatának hazai bemutatkozását a labdarúgó NB II 2018–2019. évi szezonjában, főleg azután, hogy Nagy Tamás együttese múlt vasárnap győzelemmel nyitott Siófokon. Vasárnap (19.00) a Csákvár lesz a vendég a ZTE Arénában

Kerkai Attila

Szasa Popin (jobbról) harcol a labdáért Siófokon, aki itthon akár kezdő is lehet Fotó: Szekeres Péter

Múlt vasárnap a ZTE FC fordulatos mérkőzésen győzött 3–2-re Siófokon, amit nagyon sok szurkolója élőben is láthatott, hiszen háromszáz egerszegi drukker is helyet foglalt a lelátón. Ebből következően, most vasárnap, valószínűleg a hazai bemutatkozás sem hagyja majd „hidegen” a ZTE FC szimpatizánsait. Az, hogy mennyien lesznek a Csákvár elleni találkozón, vasárnap kiderül, mindenesetre a klubnál remélik, hogy a jó kezdés érezteti majd a hatását az érdeklődésen is. Nagy Tamást, a ZTE FC vezetőedzőjét arról kérdeztük pénteken, hogy miként zajlott a heti felkészülés.

Szasa Popin (jobbról) harcol a labdáért Siófokon, aki itthon akár kezdő is lehet Fotó: Szekeres Péter

– Normális mederben zajlott a munka, nem volt semmiféle zavaró tényező – hallottuk a szakvezetőtől. – Jött egy új játékos a csapathoz Zoran Lesjak személyében, akinek a beépítése elkezdődött, terveim szerint már a keretben lesz. Fiatal játékosunk, Horváth Krisztofer viszont az U17-es válogatottban szerepel a Telki Kupa küzdelmeiben, rá ezúttal nem számíthatok. A vezetőedzőt arról is kérdeztük, hogy a sikeres nyitány mennyiben „dobta fel” a hangulatot. Nagy Tamás úgy vázolta a helyzetet, hogy nincs más hangulat, mint egyébként máskor…

– Nem érzem, hogy nagyobb önbizalommal lennének a játékosok, pláne nem, hogy lezserebbül készülnének – mondta. – A játékosok is érzik, hogy jól jött a siker, de tudjuk, hogy sokat kellett tenni azért, hogy Siófokon megforduljon a mérkőzés a javukra. A jó értelemben vett feszültséget érzem mindenkin. A következő ellenfelet, a Csákvárt láttam élőben is, s ma már rendelkezésre állnak videofelvételek is, hogy elemezzük az ellenfelet. Nyilván ők is ezt teszik. A Puskás Akadémiával szorosan együttműködik a klub, így jó képességű játékosai vannak a Csákvárnak, akik az NB I-es és az NB II-es szint határán vannak. Azt kell elérnünk, hogy ne mi reagáljunk az ő játékunkra, hanem fordítva. Ehhez agreszszívebbnek kell lennünk, és az előzetes elvárás szerint is az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. A Siófokon a második sárga lappal kiállított Babati Benjamin egymeccses eltiltást kapott, a korábban sérült támadó, Novák Csanád erre a mérkőzésre már bevethető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában