Az Eb-szint megvan

2018.07.03. 19:07

Szűcs Valdónak még kellene pár jó futás a kiküldetésért

A Székesfehérváron rendezett Gyulai István Memorial atlétikai verseny nemzetközi sztárok egész sorát vonultatta fel, de ott voltak a legjobb hazai versenyzők, így a Zalaszám- ZAC sportolói is.

Kerkai Attila

Szűcs Valdónak egy kicsit még javulnia kellene… Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Székesfehérváron a Gyulai István Memorialon Szűcs Valdó szó szerint világsztárok között állhatott rajthoz a 110 méteres gátfutásban. Jellemző volt ennek a futamnak az erősségére, hogy a győztes orosz Szergej Subenkov a világ idei legjobb idejével (12,92) győzött, megelőzve a magyar vb-érmes Baji Balázst, aki 13,27 mp-et futott. Baji egyébként megelőzte az olimpiai bajnok és világcsúcstartó amerikai Aries Merrittet és a szintén ötkarikás aranyérmes jamaicai Omar McLeodot. Nos, Szűcs Valdó ilyen erős mezőnyben futhatott, és a 6. gátig versenyben is volt. Végül 13,98 mpes időeredménnyel 8. helyen ért célba. Súlylökésben egyedüli magyarként Veiland Violetta vette fel a versenyt a külföldi csillagokkal. Violetta jó sorozatot lökött, s végül élete második legjobb dobásával (15,40 m) hetedik helyen zárta a versenyt. Ugyancsak a Gyulai Memorial meghívásos versenyszámában Ferenczi Melinda 200 m-en 25,41 mp-es idővel 3., míg Baki Barnabás ugyanezen a távon 22,53 mpcel 8. lett.

Szűcs Valdónak egy kicsit még javulnia kellene… Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az egerszegi atléták eredményei

Egyébként sűrű napok voltak ezek az egerszegi atlétáknak. Pénteken a Somorján (Szlovákia) megrendezett nemzetközi versenyen Szűcs Valdó 13,82 mp-es nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a 110 m-es gátfutást. Szűcs teljesítménye három századmásodperccel jobb, mint a felnőtt Európa-bajnokságra a nevezési szint, de az Eb-csapatba kerüléséhez még 1-2 versenyen bizonyítania kell a jó formát. Éppen ezért Szűcs Valdó a Gyulai Memorial után viszszautazott Angliába, és az elkövetkező napokban, hetekben nemzetközi versenyeken indul még. Ugyanezen a versenyen remekelt Dienes Mátyás is, aki hátszélben 10,74 mp-es kitűnő teljesítménnyel nyerte a 100 m-es síkfutás döntőjét. Nagy Pálma ugyancsak 100 m-en 6. helyen ért célba. Eredménye: 12,24 mp.

Budapesten a Paulinyi emlékversenyen Baki Barnabás egyéni csúccsal (22,12 mp) megnyerte a 200 m-es síkfutók versenyét.

A Zalaszám-ZAC vezetői annak is örülnek, hogy a már korábban beválogatott Ferenczi Melinda (200 m és 4x400 m) és Veiland Violetta (súlylökés) mellett a remek hétvégi teljesítmények alapján újabb három atlétájuk kapott meghívót az U23-as válogatottba. Krakkóban a Lengyelország– Csehország–Szlovénia– Magyarország viadalon Baki Barnabás 200 m-en, Takács Dóra diszkoszvetésben, Ott Benjamin pedig 1500 m-en áll rajthoz címeres mezben.

– Versenyzőinknek és sportegyesületünk valamennyi tagjának óriási megtiszteltetés és felelősség Magyarországot képviselni. Nagyon ritkán, de volt már rá példa, hogy Zalaegerszegről egyszerre öt sportolónk húzhatta fel a címeres mezt. Dagad a mellem a büszkeségtől! – nyilatkozta Szakály István, a Zalaszám- ZAC ügyvezetője a klub közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában