Derby

2018.07.10. 09:00

Rádiházi lovak sikerei

A rádiházi Kabala Ménes Kft. saját tenyésztésű lovai értek el sikereket a 104. Magyar Ügetőderbyn.

Korosa Titanilla

Veronica Fling éppen a célvonal előtt van és hajtója már tudja, hogy győztek Fotó: Péter Réka

Az év legrangosabb ügetőversenyét, a Magyar Ügetőderbyt június végén tartották a Kincsem Parkban a 3 napos Derby Fesztivál keretében. Minderről dr. Török Erzsébet, a Kabala Ménes Kft. vezetője számolt be.

– A derbyn a győzelmet a rádiházi tenyésztésű 4 éves kanca, Veronica Fling szerezte meg Veljko Mazsity hajtásával, és a finisben megelőzte White Ladyt és Vital RG-t – mondta el dr. Török Erzsébet. – A 2. helyezett kanca, White Lady is rádiházi tenyésztésű. Idén a kancák felülmúlták a méneket – tette hozzá.

Veronica Fling éppen a célvonal előtt van és hajtója már tudja, hogy győztek Fotó: Péter Réka

A tiszteletdíjakat dr. Nagy István agrárminiszter adta át a győztes ló hajtójának, Veljko Mazsitynak, tulajdonosának, Csákány Juditnak és a rádiházi tenyésztőknek, dr. Török Erzsébetnek, valamint dr. Török Lászlónak. – Az idei eredményekkel együtt 1994-től, mióta a Kabala Ménes Kft. működteti a ménest, 13 győzelmet arattak a Magyar Ügetőderbyn a Rádiházán tenyésztett ügető versenylovak, így az ország legjobb ügető-tenyészállománya itt található – tette hozzá. A derbyn a legjobb 3 évesek futották a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyt, ezen az első 3 helyezett – Zanebono, Zapato és Zsenerőz is Rádiházáról származnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában